fbpx
2. desember 2017

Mange som satser på ski og snø velger Sjusjøen som trenigsarena. En av dem er Emilie Kalkenberg fra Mo i Rana.

Emilie Kalkenberg trener i disse dager på Sjusjøen Skiskytterarena.

Sjusjøen
Sammen med flere kjente profiler i skimiljøet i Norge, kåret avisa VG Sjusjøen til beste langrenn sted i landet.

Nå har samme avis gått grundigere til verks. Med tanke på klimaendringene, har de sammen med NVE (Norges Vass- og Energidirektorat) sett på utsiktene for snø frem til år 2100.

Her kommer Sjusjøen igjen bra ut og havner blant de beste.

Utnytter snøforholdene
Det fine treningslandskapet, de fine løypene og treningsfasilitetene gjør, at mange legger treningene til Sjusjøen.

En av disse er Emilie Kalkenberg, som velger oss som oppholdssted for treningen.

Til vanlig bor hun i Mo i Rana, men på grunn av snømangel der har hun tatt veien ned til oss for å få optimal oppkjøring til sesongstart. Her er det snø og gode treningsforhold.

Om dagen er hun ute i området og trener enten på Birkebeiner Skistadion eller på Sjusjøen Skiskytterarena. Anlegget på Natrudstilen har hatt snø i to måneder allerede og lyset står på til langt på kveld.

Det finnes ikke bedre treningsforhold i Norge akkurat nå.
– Emilie Kalkenberg

Emilie skryter av forholdene.

– Her er det variasjon og perfekte forhold. Man får gjort alt som planlagt og akkurat som man vil. Det finnes ikke bedre treningsforhold i Norge akkurat nå.

Fakta om Emilie Kalkenberg
Navn: Emilie Kalkenberg
Alder: 20 år
Bosted: Mo i Rana
Skiklubb: Skonseng UL
Resultater så langt:

  • 4 gull i NM i skiskyting
  • 4 sølv i NM i skiskyting
  • 3 bronse i NM i skiskyting
  • Sølv i junior-VM sprint 2016
  • Bronse i junior-VM stafett 2016

Treningssamling på NMS CAMP SJUSJØEN Mesnali
Emilie anbefaler andre å gjøre det samme som henne og legge sesongforberedelsene her. På Sjusjøen Skiskytterarena er det mulig å gå på kunstsnø fra begynnelsen av september, så alt ligger til rette for en god oppkjøringen til sesongstart.

Både Sjusjøen Skiarena og Birkebeineren Skistadion har også fine løyper til rulleski. Mange grupper trener også på bilveiene sommersesongen og her i området er det mange og lange bakker.

På samme måte som Emilie kan ski- og treningsgrupper bo hos oss. CAMP SJUSJØEN Mesnali har lang erfaring med å legge til rette med både full pensjon og mulighet for selvhushold.

  • Ta kontakt på tlf. 62 35 93 30/post@mesnali.no. 
Emilie trener bl.a. på Sjusjøen Skiskytterarena.
Bilde fra Emilie sin instagram.

[slideshow_deploy id=’1369′]


18. oktober 2017

Camp Sjusjøen: Mange har satt pris på middagene vi har servert siste torsdag hver måned. Nå starter vi opp igjen.

                                                                                                              Bilde: matblogg.no

Meny
Torsdag, 26. oktober: Fårikål | Kjøttboller/pasta | is
Kl. 16.00-18.00.

Velkommen til en hyggelig middag på
Camp Sjusjøen, Mesnali

 


14. august 2017

Mesnali Leirsted: Det luktet godt av mat her på leirstedet. Lukten kom ikke fra den vanlige kjøkkengjengen, men fra kursdeltakerne på kokkeskole.

En sprudlende gjeng kokkespirer på Mesnali Leirsted.

Kokkeskole

Fra mandag til fredag i uke 32 ble det arrangert kokkekurs for barn her på Mesnali Leirsted.

Hver dag i løpet av uka fikk barna nye oppskrifter og råvarer, som ble til nye spennende matretter for deltakerne.

Små hender med store kniver.

Kurset er bygget opp som er sommerskole. Barna ble levert hver morgen og kurset startet ca. kl. 09 og varte til ca. kl. 15. Før og etter har det vært voksne til stede, for å ta i mot deltakerne og vært sammen med dem til de har blitt hentet.

Mye ute

De har ikke bare vært inne. Været har vært fint og en del av opplegget har foregått ute.

En dag var de nede ved Sør Mesna, hvor de fyrte opp bål og laget deilige matretter, som de stekte i folie. Etterpå kunne også de som hadde lyst bade.

Deltakerne har også brukt fritiden til å leke rundt om på leirstedet, hvor nok zip-linen og hoppeslottet var de mest populære.

Siste dagen var de avslutningstur til Snilsberg familiepark.

• Se flere bilder fra kurset på Facebooksiden til CAMP SJUSJØEN.

Takk for besøket

Vi på Mesnali Leirsted takker alle kokkespirene som deltok og håper de nå vil delta enda mer i matlagingen hjemme. Kanskje de til og med vil planlegge og lage middager eller turmaten selv inn imellom?

Vi vil også bruke anledningen til å takke både kursholder og assistenter for et vel gjennomført kurs.

Kurset ble arrangert i samarbeid med Margit Vea ASKURS: Hele uka har det lukte godt på leirstedet her på Mesnali. Denne gang har lukten ikke kommet fra den vanlige kjøkkengjengen, men fra kursdeltakerne på kokkeskolen.

En sprudlende gjeng kokkespirer.

Kokkeskole

Fra mandag til fredag i uke 32 ble det arrangert kokkekurs for barn her på Mesnali.

Hver dag i løpet av uka har barna fått nye oppskrifter og råvarer, som har blitt til nye spennende matretter for deltakerne.

Små hender med store kniver.

Kurset er bygget opp som er sommerskole. Barna ble levert hver morgen og kurset startet ca. kl. 09 og varte til ca. kl. 15. Før og etter har det vært voksne til stede, for å ta i mot deltakerne og vært sammen med dem til de har blitt hentet.

Mye ute

De har ikke bare vært inne. Været har vært fint og en del av opplegget har foregått ute.

En dag var de nede ved Sør Mesna, hvor de fyrte opp bål og laget deilige matretter, som de stekte i folie. Etterpå kunne også de som hadde lyst bade.

Deltakerne har også brukt fritiden til å leke rundt om på leirstedet, hvor nok zip-linen og hoppeslottet var de mest populære.

Siste dagen var de avslutningstur til Snilsberg familiepark.

• Se flere bilder fra kurset på vår Facebookside.

Takk for besøket

CAMP SJUSJØEN takker alle kokkespirene som deltok og håper de nå vil delta enda mer i matlagingen hjemme. Kanskje de til og med vil planlegge og lage middager eller turmaten selv inn imellom?

Vi vil også bruke anledningen til å takke både kursholder og assistenter for et vel gjennomført kurs.

Kurset ble arrangert i samarbeid med Margit Vea AS

Spente deltakere klare for å sette i gang med dagens tema/oppskrifter.


VÅR- OG SOMMERLEIRSKOLE: Sør Mesna er et yndet vann å padle på for lokalbefolkningen og gjester på leirskolen/leirstedet.

Bli med på oppdagelsesferd inn i kriker og kroker på Sør Mesna.

Leirskole

Sør Mesna ligger skjermet til på sørsiden av veien opp til Sjusjøen. Spesielt i den nordlige delen, rett nedenfor leirskolen, er det kroker og holmer og fine områder å padle.

I tillegg til læring i denne formen for friluftsliv, stopper vi også underveis for å gjøre små undersøkelser. Vi legger også veien inn om en gapahuk, hvor vi strekker litt på beina og får undervisning i det vi ser i området av natur og kultur.

Med kano legger vi vekt på innføringen i denne formen for friluftsliv. På bildet har vi tatt en stopp ved gapahuken, hvor elevene også blir undervist i stedets natur og kultur.

Friluftsliv

Padling er en fin måte å oppleve naturen på, ja, vi vil kalle det en unik måte og mulighet. Det er en avslappende fysisk aktivitet (med forbehold om at det ikke blåser!). Du får en anderledes opplevelsen av å være en del av naturen og ser den fra en annen vinkel, når du “sitter på vannet” i steden for de vanlige turene på land.

Vi legger også til rette for at andre enn leirskoleelever skal få oppleve denne fine formen for friluftsliv. Ta med familien din eller gode venner og prøv det hvis du ikke har prøv det før. Hvis du har padlet før, så vet du det allerede: Det er herlig!

Kontakt oss på:
post@mesnali.no/tlf. 62 35 93 30

Kjenn på roen, kjenn på stillheten …

11. april 2017

 

I påsken velger ungdommene Mesnali Leirsted ved Sjusjøen. Påsken er en av de travle ukene på leirstedet og denne påsken går det slag i salg. Først med ungdomsleir arrangert av NMS U (Det Norske Misjonsselskaps barne- og ungdomsorganisasjon), deretter tar Baptist Ung over med sin ungdomsleir.

Seks ungdommene fra NMSU har plassert seg foran peisen med korstokken. (bilde f.h.: Han Ole, Ada, Elias, Heine, Trond og Ester.)

Liker seg på Mesnali

Seks ungdommene fra NMSU har plassert seg foran peisen med kortsokken. Vi spør dem hvorfor de er på leir.

– Det er fordi at det er sosialt, det er snø, det er et fint sted, det er gøy og så er det også veldig bra lovsang og forkynnelse.

Hva er det beste med leir på Mesnali?

De tar ikke lang tid før de er skjønt enige om svaret:

– Det sosiale fellesskapet og at det er lett å bli kjent med folk og få nye venner!

Hvorfor kommer dere på påsketen?

Igjen får vi de samme svarene:

– Pga. av de fine folkene.
– Det er morsomme aktiviteter.
– Det sosiale og lovsangen.

Hvordan har dere det på leir?

– Kjempe bra, svarer alle sammen.

Du må ikke tro ungdommene på påsketen ligger og later seg når de er på leir.

Legger til rette

Mens vi sitter å snakker med ungdommene, kommer en av hovedlederne, May-Sylvi Skinnerlien, inn i stua. Hun er også leder for NMSU/Hedmark og Oppland.

Ungdommene setter seg igjen med kortstokken og vi tar en prat med May-Sylvi om det å være leder på en slik leir.

– Leirene på Mesnali Leirsted er kjent for å være store nok til å bli kjent med nye og passe store for ikke å bli borte i mengden, sier May-Sylvi.

Man hører at hun har vært med å arrangert mange slike leirer og at her ligger erfaringer og tanker bak alt de har planlagt.

– Vi deler opp i grupper, med 1-2 ledere pr. gruppe. På den måten blir vi enda bedre kjent, både under seriøse samtaler og konkurranser, forteller hun videre.

– Midt på dagen benytter vi oss av de gode vintertilbudene som er i området her: alpintbakken på Sjusjøen skisenter, flere hundre kilometer med nyoppkjørte langrennspor på Sjusjøen, gymsal og nydelige turområder ved Sør-Mesna. Dette passer både aldersgruppen og leiren vår veldig godt, sier May-Sylvi.

– Mesnali Leirsted har lang erfaring med å arrangere leirer for barn og unge. Den første leiren ble arrangert påsken 1958. Neste år er det med andre ord 60 år siden den første ungdomsleiren på Mesnali Leirsted. Det er vi stolte av!

Lovsangsgruppen er et viktig element på påsketenleir.

Påskefamiliedag

Før vi avslutter praten, vil May-Sylvi Skinnerlien minne oss om, at påskeaften rigger vi igjen opp til den tradisjonelle påskefamiliedagen på leirstedet. Da blir det mange morsomme aktiviteter hele ettermiddagen, hvor alle er hjertelige velkomne – og det er helt gratis.

          • Les mer om Påskefamiliedagen her 

Lek, moro og god stemning mellom ledere og deltakere på påsketen.

 


9. mars 2017

CAMP SJUSJØEN: I år prøvde vi igjen å skap en ny aktivitet. Sammen med vår gode tråkkefører, hadde vi laget en bob-akebane, som mange fikk artige og til dels luftige opplevelser av å kjøre.

Mange store å små i aktivitet.
Mange store og små var i aktivitet.


For mange har det blitt en tradisjon. Vi ser dem igjen og vi hører det fra dem. De kommer for å oppleve god gammel skileik, for å se hva nytt vi har funnet på i år og for bare å være sammen i bakken.

I tillegg til tradisjonell skileik som orgeltramp, hopp, kulekjøring m.m., så kunne de som kom innom bakken også prøve seg i strikk-tøying og en “krevende” bob-bane.

Kaldt og fint vintervær
Været varierer og vi vet av erfaring, at et slikt arrangement som det i Halabakken er avhengig av det.

I år var det sol og lite vind, noe som la til rette for fine dager ute. Vi hadde fått nysnø et par dager før arrangementet og litt snø natta før og selv om det ikke akkurat var påsketemperatur, så la det ikke en demper for familiene. Ut på tur skulle de og mange la turen innom Halabakken.

Ny aktivitet
I år prøvde vi igjen å skap en ny aktivitet. Sammen med vår gode tråkkefører, hadde vi laget en bob-akebane, som mange fikk artige og til dels luftige opplevelser av å kjøre.

Den ble en suksess og vil bli en del av aktivitetene igjen neste neste år.

Voksende antall?
Det har vært et ganske jevnt antall besøkende i bakken årene CAMP SJUSJØEN har vært med å arrangert skileik i Halabakken.

Fra de forrige årene har vi sett at det har vært flere i bakken den første dagen, men i år var det hyggelig å se at det var like mange begge dagene. Ca. 600 store og små var innom bakken de to dagene .

Premiedryss
Vi har arrangert div. konkurranser i bakken og i år var det konkurranser i “UFO-curling”, strikktøying og bob-kjøring. Alle deltakerne fikk en liten premie.

Hvert år får også de som har (nesten) alt riktig i naturstien en ekstra premie og i år hadde vi også en instagramkonkurr anse.

Vinner av naturstien i år var Josefine fra Kløfta og instagramkonkurransen vant Inger fra Drammen.

De er kontaktet og får en premie i posten.

Vi sees
Vinterferien og skiaktivitetene i Halabakken er over for denne gang. CAMP SJUSJØEN takker alle friskissene som var i Halabakken og håper at dere hadde det like morsomt som oss.

Vi sees igjen til neste år 🙂

Pinnebrød over bål er godt. Ikke rart at det gikk flere kilo.
Pinnebrød over bål er godt. Ikke rart at det gikk flere kilo.
UFO-curling. Det er om å få UFO´en til å stoppe i midten.
UFO-curling. Det er om å få UFO´en til å stoppe i midten.

• Ringsaker blad med bl.a. bilder fra Halabakken i vinterferien


7. mars 2017

Vi skal gjøre aktiviteter som å stå på ski i bakken og langrenn, være mye sammen på leirstedet og gjøre mye annet gøy. Det blir gallamiddag med finstasen på, digg mat, lærerik og spennende bibelundervisning, morsom underholdning og mye mer!

Klare for noen morsomme begivenhetsrike dager på påskeleir. Disse var klare i 2016. Er du klar til påsken i 2017!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem?

For deg som går på ungdomsskole eller videregående, som er gira på å gjøre palmehelga til en eneste stor fest! 

Aktiviteter
Dag 1 på leir kan deltagerne velge mellom disse aktivitetene:
⋅ Sjusjøen skisenter (300 kr for heiskort) eventuelt leie av ski ordnes selv på skisenteret
· Skitur
· Gymsal

Dag 2 på leir kan deltagerne velge mellom disse aktivitetene:
· Sjusjøen skisenter (300 kr for heiskort) eventuelt leie av ski ordnes selv på skisenteret
· Skitur
· Mesnamix (baking og tur på beina ved leirstedet og Sør-Mesna)

Et av høydepunktene på leiren er festmiddagen.

Hvor mye koster det?
2 000 kr hvis du er NMS U medlem og melder deg på før 13. mars!

Vi ønsker ikke at pris skal være et hinder for å dra på leir, dersom det er problem, ta kontakt med May-Sylvi så kan vi se om vi finner en løsning på det. Det er også mulig å spørre menigheter om støtte til å dra på leir.

Praktisk info
Begynner:
Lørdag, 8. april 2017

Avslutter:
Onsdag, 12. april 2017

Påmeldingsfrist:
Søndag, 9. april 2017

Priser:
2 000 kr for NMS U medlemmer som melder seg på før 13. mars.
+ 200 kr for ikke medlem
+ 200 kr for de som melder seg på fra 13. mars

Det er NMSU som arrangerer leiren.

Start ferien med den beste påskestemninga, på Mesnali leirsted, sammen med ungdommer fra hele landet!

Spørsmål?
Kontakt May-Sylvi Skinnerlien (mays@nms.no / 936 25 728)

          • Mer info og påmelding

          • Arrangement på Facebook


2. februar 2017

VINTERLEIRSKOLE: Leirskolen samarbeider med flere lokale aktører, for å gi skoler og elever en unik opplevelse. En av aktivitetene på vinterleirskolen er å kjøre hundespann!

Snart er det MIN tur!
Snart er det MIN tur!

Fra Sjusjøen til Sør Mesna
De kaller seg Sjusjøen Husky Tours og har base ved Kroksjøen, men når vi har leirskole kommer de ned til oss på CAMP SJUSJØEN Leirskole.

Før de kommer har vi kjørt opp en løype på Sør Mesna vannet, som vi så kan kjøre på med hundespann. Vannet ligger rett nedenfor skolen.

Å kjøre hundeslede er natur og kultur, hånd i hånd (med godt tak i sleden ...)
Å kjøre hundeslede er natur og kultur, hånd i hånd (med et godt tak i sleden, da …)

Er med hele veien
Elevene er med hele veien. De som vil kan få hjelpe hundepasserne fra SHT, med å gjøre hunder og sleder klare. Det kjør at både elever og hunder får kontakt og de av elevene, som ikke føler seg helt trygge, vil etter hvert bli det.

Vi har av og til elever som kan føle seg utrygge på hunder. Det kan vi skjønne og vi har god kontakt med disse elevene. INGEN blir tvunget til å gjøre noe de ikke føler seg trygge på!

Suser av gårde
Både driverne av SHT og hundene har lang erfaring med å kjøre elever/barn.

Når vi har fått den nødvendige undervisningen og føler oss (ganske) trygge og klare, suser vi ut på isen.

Løypen går i ring og hundene holder seg på på løypen vi har kjørt opp til dem. Vi slipper bremsene og slår bremsene i igjen på samme sted.

I mellomtiden har vi vært en runde ute på isen og glemt både tid og sted.

Men opplevelsen glemmer vi nok aldri …


29. mars 2016


Mesnali Leirsted har i noen år arrangert familiedag påskeaften. Her kan familier kommer for å prøve morsomme og artige aktiviteter. Mot slutten av dagen samles vi til underholdning, hvor vi også forteller om NMS sitt arbeid og gir tilhørerne noe åndelig påfyll før vi takker for besøket. Arrangementet er gratis og trekker til seg både lokale gjeste, men også en del hyttefolk fra Sjusjøen.

Utfordrende aktiviteter

Aking og skileik hører med en slik dag. I år kunne deltakerne prøve seg i en «Bobb-bane», som var laget i dagens anledning. På akematter kjørte barn (noen voksne ble også observert i banen!) om og om igjen ned banen. Det ble jo morsommere og morsommere, da banen ble glattere og glattere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Da kom hun ikke lenger opp …

Bruskasseklatringen er alltid populær. Noen prøver det for første gang, mens de ivrigeste er de som har prøv det før og skal slå sin gamle rekord.

«Gummistrikktøying» har også blitt en populær gjenganger. Her kan man prøve hvor langt man kan tøye strikken og telle keglene man passerer.

Morsomme aktiviteter

Å kjøre 4-hjuling er alltid populært. Mange smilende barn (og voksne) med

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Monsen, here I come!

røde kinn, kom ut av skogen igjen etter safarituren i Mesnaskogen.

Å kjøre hundespann har også blitt en populær aktivitet. Nede på Sør Mesna kunne man kjøre en runde på isen og få en lett følelse av barskingene som kjøre Finnmarks- og Femundsløpet!

Avslappende aktiviteter

Slitne, keie eller bare mettet av inntrykk? Flere av gjestene satte seg etter hvert ved bålpannene for å steke seg pinnebrød. Her kunne de slappe litt av i rolige omgivelser litt borte fra de andre. Små og store fikk smake på Mesnalias gode pinnebrød – strødd med kanel og sukker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bobbanen.

Påskeeggjakten kan være en avslappende aktivitet, men de store barna var ivrige og løp av gårde når det bli introdusert at påskeeggjakten var i gang. Familiene med små barn tok det mer rolig og ruslet en tur i skogen for å se om de fant noen egg. Og joda, alle fikk hver sitt :).

Maki. Og en Maki til?!

Mot slutten av familiedagene har vi tradisjonen tro en samling. I år kom Maki på besøk og jammen hadde Maki med seg en venn!

Vi ble med Maki og vennen til Madagaskar. På Mesnali kunne de to nemlig kjenne lukten av Madagaskar! Lukten kom fra Thor Kristian, som til daglig er leirstedsleder på Mesnali. Som barn bodde han på solskinsøya. Ikke så rart at de to synes at det var fint at en av hyttene på leirstedet heter nettopp Madagaskar. Derfor mott Thor Kristian fortelle de to og oss andre hvorfor husene på leirstedet har navn på forskjellige land rundt omkring i verden. Navnene kommer av at NMS har misjonærer der eller har samarbeidspartnere i de landene.

Maki og vennen fortalte oss om påskebudskapet og vi fikk lov til å synge med sangene de sang. Noen av oss var så heldige at vi fikk lov til å delta på rollespill om. De fortalte også om påskebudskapet og avsluttet med å fortelle om leirene og arrangementene til NMSU. De håpet å møte alle barna igjen på leir!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maki og vennen fortalte om arbeidet til NMS/NMSU og om påskebudskapet.

Voksende deltakelse

Deltakelsen på familiedagene har vært stabil, men i år opplevde vi en økning i forholde til de andre årene. Nærmere 150 små og store lekne barn var her påskeaften. Vi så en del flere bygdefolk, gjestene fra Mesnali Camping (som er på Mesnali Leirsted) var med, hyttefolk og enkelte nede fra bygdene i nærområdet og fra Lillehammer var også å se.

Vi på Mesnali Leirsted takker for besøket og ønsker alle velkommen tilbake neste påske.

Flere bilder fra familiedagen finner du her.