fbpx

Konfirmantleir

Gjennom flere år har vi hatt mange tusen konfirmanter på leir hos oss. Vi er til for konfirmantene! Vårt oppdrag er å viderformidle tro og verdier knyttet til natur, mennesket og den verden vi er en del av. Med våre 150 sengeplasser, møtesal, matsal og god plass inne og ute for ulike aktiviteter er vi det perfekte stedet for store konfirmantgrupper!

Camp Sjusjøen er et sted du er underveis, hvor du henter ny energi, får en oversikt i livet over hvor du er og hvor du skal. Konfirmantleir hos oss gir opplevelser med mening! Vårt kundeløfte til konfirmantgrupper er: «Vi kan garantere konfirmanter at et opphold hos oss vil gi de forståelse av «oppdraget» om å ta vare på seg selv, hverandre og det som er rundt oss.»

Konfirmantleir 2023

Vi ønsker å legge til rette for at flest mulig får mulighet til å komme på leir! Selv om priser har økt på mye så velger vi å holde våre priser for menigheter lave. Faktisk så reduserer vi prisen noe for 2023.  Er dere en menighet i Hamar Bispedømme får dere 10% rabatt. Er dere en stor menighet med mange konfirmanter, 100 eller mer? Er dere mindre slå dere sammen med en eller flere menigheter. Vi gir 10% rabatt til konfirmantleirer som har et totalantall (konfirmanter + ledere) på 100 eller mer.

Konfirmantleir – en opplevelse med mening
Naturen og samspillet med den og hverandre er hovedarenaene for de gode opplevelsene hos oss. Vi gir konfirmantene opplevelse med mening, vi skaper gode minner. Gjennom ulike mestrings- og refleksjonsaktiviteter skal konfirmantene bli bevisst på sin plass i fellesskapet og mulighetene for å påvirke dette. «Trosopplæring i naturen» er et helhetlig undervinsingsopplegg hvor konfirmantene skal erfare kristen tro sammen med andre i naturen. Hos oss kan dere være dere selv, ønsker dere hjelp til et godt opplegg så tilbyr vi dette både alene og sammen med NMSU. Det er fullt mulig å tilpasse slik at dere bruker deler av det vi har og fyller på med opplegg som dere har med selv. Vi gir dere mulighetene til å skape «den beste konfirmantleiren ever»!

«Vi har blitt møtt og fått presentert opplegget på en så proff måte. Jeg vil anbefale alle andre menigheter til å vurdere Mesnali.»
– Margrethe Vang Nedregård, Trosopplæringsleder i Vestre Toten

Se video: Derfor velger menighetene i Vestre Toten Mesnali.

Aktiviteter
Vårt konsept «Trosopplæring i naturen» er skreddersydd for konfirmanter og Samhandlingsløypen (SOFA) er også tilrettelagt for konfirmanter.  Dette er aktiviteter som understøtter nærhet, undring, åpenhet og handling. Det handler om å være på et sted og å komme seg ut i livet. SOFA står for Samhandling, opplevelse, felleskap/forkynnelse og action. Samhandlingsløypa rommer flere forskjellige aktiviteter. En skal lede gruppa og gruppa skal løse forskjellige oppgaver sammen. Det reflekteres på hver oppgave om hvordan denne ble løst, og dette kobles opp mot hverdagen og verdier.

En forsmak på SOFA løypen og aktivitene:

«Min plass og samspillet med naturen» – VINTER:
Vi har med noen av Norges beste hundekjørere. Lær å lede og bli ledet, utfordret og mestre. Opplev vinterens kulde og hundenes varme nærhet. Finne plassen din i flokken, og hvorfor står noen først og sist. Men det er bruk for oss alle. Hundene er avlet på fysisk og mental styrke og evne til å samspill med andre. Hvordan teamet er satt sammen og fungerer. Vi mennesker har mye å lære.

«Min plass og samspillet med naturen» – SOMMER/HØST/VÅR:
Kanopadling på livets elv. Ett åretak bringer deg i en retning akkurat som det åretaket du gjør i livet ditt fører deg i bestemte retninger. Det er du som bestemmer retningen. Hvor bevisst er du? Du kommer tettere på deg selv når du er tettere på naturen. Stillheten i naturen bringer frem ro og bevissthet rundt det som er skapt rundt oss. Du kommer tettere på deg selv og de valgene du vil ta.

Ønsker dere andre aktiviteter? Hva med å spille volleyball, pil og bue, gå på langrenn eller kjøre eller alpint?

Les mer om og se hva mer vi kan tilby av aktiviteter.

Samarbeid med NMSU
NMSU ønsker å være en naturlig samarbeidspartner med menigheter i Den norske kirke. Når menigheten din har konfirmasjonsleir på NMS sitt leirsted Camp Sjusjøen ønsker NMSU å bidra inn mot leiren og ungdommene i menigheten på forskjellige måter! Leir gjennom NMSU har egne priser, avhegig av støtteordning. Ta direkte kontakt med NMSU for pris til din menighet.

Dette kan NMSU bidra med:

1. Hvis dere selv ikke har nok ungdomsledere kan vi spørre vårt nettverk av frivillige ungdomsledere om å være med på leir. Dette gjelder også musikere og lovsangsledere (muligens mot et lite honorar). Dette er selvfølgelig ingen garanti, men kan være til hjelp.

2. NMSU har kapasitet til å kunne stille med ansatte som kan bidra med god og relevant konfirmantundervisning. Dette vil gjøres i samråd med menigheten.

3. Vi tror at fellesskap for ungdomsledere er viktig, og derfor prioriterer vi ledertrening. Hvis det er ønskelig, kan NMSU i forkant og/eller under leiren holde ledertreningskurs basert på bolkene i «Lederkurset» (NMSU). Kurset innebærer forskjellige bolker som leder på leir, førstehjelp, kristen tro osv. Dette vil være et tilrettelagt opplegg koordinert og gjennomført av en ansatt i NMSU.

Vi vil gjerne ta en prat på hvordan vi kan samarbeide! Har du andre tanker/ideer eller ønsker om hva NMSU kan bidra med, ta kontakt med NMSU, Petter Berg, Teamleder NMSU Østlandet. petterb@nmsu.no / tlf. 41285043.

Transport
Det er lett å komme seg til Mesnali og Camp Sjusjøen. Vi ligger kun 15 minutters biltur fra Lillehammer togstasjon. Det er bussforbindelse til Camp Sjusjøen, vi har også gode avtaler med transportselskap slik at dere kan få gode priser for transport helt i fra deres startsted og frem til Camp Sjusjøen. Lokalbuss kan brukes for å komme seg til og fra fjellet eller byen under oppholdet. Selvsagt sørger våre samarbeidspartnere også for at dere får en trygg og sikker transport også hjem etter endt opphold.

Fasiliteter
Våre fasiliteter er skreddersydd for å gi dere best mulig opplevelse. Her finner der et profesjonelt lydanlegg i møtesal med tilhørende projektor og lerret som skapt for å dele et godt budskap på en tiltalende måte. Vi har også av utstyr som kan brukes både ute og inne i forskjellige rom. Ute finner dere også vårt store amfi med scene. Her er det plass til mange hundre mennesker, men samtidig så intimt laget at det passer godt også for mindre grupper. Trådløst WIFI er selvsagt på plass med god kapasitet.

Ta kontakt i dag, så skreddersyr vi din konfirmantleir med morsomme aktiviteter til gode priser.

«Nå har Mesnalia fått DET lydanlegget! De som jobber her har innstillinga: «Ja, men det fikser vi. Ikke noe problem!» Mesnali kan det å drive leir.»
– Hans Martin Vilberg, Daglig leder for Hamar KFUK/KFUM

Se og hør Hans Martin og konfirmantgjenge om deres opphold på Camp Sjusjøen: Derfor velger Hamar og Vang menigheter Mesnali.FASILITETER

LES MER

TRENINGSGRUPPER

LES MER

OVERNATTNINGSTILBUD

OVERNATTING