VÅR- OG SOMMERLEIRSKOLE: Sør Mesna er et yndet vann å padle på for lokalbefolkningen og gjester på leirskolen/leirstedet.

Bli med på oppdagelsesferd inn i kriker og kroker på Sør Mesna.

Leirskole

Sør Mesna ligger skjermet til på sørsiden av veien opp til Sjusjøen. Spesielt i den nordlige delen, rett nedenfor leirskolen, er det kroker og holmer og fine områder å padle.

I tillegg til læring i denne formen for friluftsliv, stopper vi også underveis for å gjøre små undersøkelser. Vi legger også veien inn om en gapahuk, hvor vi strekker litt på beina og får undervisning i det vi ser i området av natur og kultur.

Med kano legger vi vekt på innføringen i denne formen for friluftsliv. På bildet har vi tatt en stopp ved gapahuken, hvor elevene også blir undervist i stedets natur og kultur.

Friluftsliv

Padling er en fin måte å oppleve naturen på, ja, vi vil kalle det en unik måte og mulighet. Det er en avslappende fysisk aktivitet (med forbehold om at det ikke blåser!). Du får en anderledes opplevelsen av å være en del av naturen og ser den fra en annen vinkel, når du “sitter på vannet” i steden for de vanlige turene på land.

Vi legger også til rette for at andre enn leirskoleelever skal få oppleve denne fine formen for friluftsliv. Ta med familien din eller gode venner og prøv det hvis du ikke har prøv det før. Hvis du har padlet før, så vet du det allerede: Det er herlig!

Kontakt oss på:
post@mesnali.no/tlf. 62 35 93 30

Kjenn på roen, kjenn på stillheten …

9. mars 2017

CAMP SJUSJØEN: I år prøvde vi igjen å skap en ny aktivitet. Sammen med vår gode tråkkefører, hadde vi laget en bob-akebane, som mange fikk artige og til dels luftige opplevelser av å kjøre.

Mange store å små i aktivitet.
Mange store og små var i aktivitet.


For mange har det blitt en tradisjon. Vi ser dem igjen og vi hører det fra dem. De kommer for å oppleve god gammel skileik, for å se hva nytt vi har funnet på i år og for bare å være sammen i bakken.

I tillegg til tradisjonell skileik som orgeltramp, hopp, kulekjøring m.m., så kunne de som kom innom bakken også prøve seg i strikk-tøying og en “krevende” bob-bane.

Kaldt og fint vintervær
Været varierer og vi vet av erfaring, at et slikt arrangement som det i Halabakken er avhengig av det.

I år var det sol og lite vind, noe som la til rette for fine dager ute. Vi hadde fått nysnø et par dager før arrangementet og litt snø natta før og selv om det ikke akkurat var påsketemperatur, så la det ikke en demper for familiene. Ut på tur skulle de og mange la turen innom Halabakken.

Ny aktivitet
I år prøvde vi igjen å skap en ny aktivitet. Sammen med vår gode tråkkefører, hadde vi laget en bob-akebane, som mange fikk artige og til dels luftige opplevelser av å kjøre.

Den ble en suksess og vil bli en del av aktivitetene igjen neste neste år.

Voksende antall?
Det har vært et ganske jevnt antall besøkende i bakken årene CAMP SJUSJØEN har vært med å arrangert skileik i Halabakken.

Fra de forrige årene har vi sett at det har vært flere i bakken den første dagen, men i år var det hyggelig å se at det var like mange begge dagene. Ca. 600 store og små var innom bakken de to dagene .

Premiedryss
Vi har arrangert div. konkurranser i bakken og i år var det konkurranser i “UFO-curling”, strikktøying og bob-kjøring. Alle deltakerne fikk en liten premie.

Hvert år får også de som har (nesten) alt riktig i naturstien en ekstra premie og i år hadde vi også en instagramkonkurr anse.

Vinner av naturstien i år var Josefine fra Kløfta og instagramkonkurransen vant Inger fra Drammen.

De er kontaktet og får en premie i posten.

Vi sees
Vinterferien og skiaktivitetene i Halabakken er over for denne gang. CAMP SJUSJØEN takker alle friskissene som var i Halabakken og håper at dere hadde det like morsomt som oss.

Vi sees igjen til neste år 🙂

Pinnebrød over bål er godt. Ikke rart at det gikk flere kilo.
Pinnebrød over bål er godt. Ikke rart at det gikk flere kilo.
UFO-curling. Det er om å få UFO´en til å stoppe i midten.
UFO-curling. Det er om å få UFO´en til å stoppe i midten.

• Ringsaker blad med bl.a. bilder fra Halabakken i vinterferien


29. mars 2016


Mesnali Leirsted har i noen år arrangert familiedag påskeaften. Her kan familier kommer for å prøve morsomme og artige aktiviteter. Mot slutten av dagen samles vi til underholdning, hvor vi også forteller om NMS sitt arbeid og gir tilhørerne noe åndelig påfyll før vi takker for besøket. Arrangementet er gratis og trekker til seg både lokale gjeste, men også en del hyttefolk fra Sjusjøen.

Utfordrende aktiviteter

Aking og skileik hører med en slik dag. I år kunne deltakerne prøve seg i en «Bobb-bane», som var laget i dagens anledning. På akematter kjørte barn (noen voksne ble også observert i banen!) om og om igjen ned banen. Det ble jo morsommere og morsommere, da banen ble glattere og glattere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Da kom hun ikke lenger opp …

Bruskasseklatringen er alltid populær. Noen prøver det for første gang, mens de ivrigeste er de som har prøv det før og skal slå sin gamle rekord.

«Gummistrikktøying» har også blitt en populær gjenganger. Her kan man prøve hvor langt man kan tøye strikken og telle keglene man passerer.

Morsomme aktiviteter

Å kjøre 4-hjuling er alltid populært. Mange smilende barn (og voksne) med

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Monsen, here I come!

røde kinn, kom ut av skogen igjen etter safarituren i Mesnaskogen.

Å kjøre hundespann har også blitt en populær aktivitet. Nede på Sør Mesna kunne man kjøre en runde på isen og få en lett følelse av barskingene som kjøre Finnmarks- og Femundsløpet!

Avslappende aktiviteter

Slitne, keie eller bare mettet av inntrykk? Flere av gjestene satte seg etter hvert ved bålpannene for å steke seg pinnebrød. Her kunne de slappe litt av i rolige omgivelser litt borte fra de andre. Små og store fikk smake på Mesnalias gode pinnebrød – strødd med kanel og sukker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bobbanen.

Påskeeggjakten kan være en avslappende aktivitet, men de store barna var ivrige og løp av gårde når det bli introdusert at påskeeggjakten var i gang. Familiene med små barn tok det mer rolig og ruslet en tur i skogen for å se om de fant noen egg. Og joda, alle fikk hver sitt :).

Maki. Og en Maki til?!

Mot slutten av familiedagene har vi tradisjonen tro en samling. I år kom Maki på besøk og jammen hadde Maki med seg en venn!

Vi ble med Maki og vennen til Madagaskar. På Mesnali kunne de to nemlig kjenne lukten av Madagaskar! Lukten kom fra Thor Kristian, som til daglig er leirstedsleder på Mesnali. Som barn bodde han på solskinsøya. Ikke så rart at de to synes at det var fint at en av hyttene på leirstedet heter nettopp Madagaskar. Derfor mott Thor Kristian fortelle de to og oss andre hvorfor husene på leirstedet har navn på forskjellige land rundt omkring i verden. Navnene kommer av at NMS har misjonærer der eller har samarbeidspartnere i de landene.

Maki og vennen fortalte oss om påskebudskapet og vi fikk lov til å synge med sangene de sang. Noen av oss var så heldige at vi fikk lov til å delta på rollespill om. De fortalte også om påskebudskapet og avsluttet med å fortelle om leirene og arrangementene til NMSU. De håpet å møte alle barna igjen på leir!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maki og vennen fortalte om arbeidet til NMS/NMSU og om påskebudskapet.

Voksende deltakelse

Deltakelsen på familiedagene har vært stabil, men i år opplevde vi en økning i forholde til de andre årene. Nærmere 150 små og store lekne barn var her påskeaften. Vi så en del flere bygdefolk, gjestene fra Mesnali Camping (som er på Mesnali Leirsted) var med, hyttefolk og enkelte nede fra bygdene i nærområdet og fra Lillehammer var også å se.

Vi på Mesnali Leirsted takker for besøket og ønsker alle velkommen tilbake neste påske.

Flere bilder fra familiedagen finner du her.