fbpx
Ofte stilte spørsmål

Hei 🙂

Gleder du deg til å dra på leirskole? Eller du kanskje gruer deg litt …? Det er helt normalt. Alle gru-gleder seg litt når de skal på leirskole og det er ikke så rart, da det sikkert er første gang du skal reise hjemmefra flere dager uten de andre i familien din.

En av grunnene til at vi er spente når vi skal dra til et nytt sted, er at vi ikke har vært der før. Vi vet ikke så mye om hva som kommer til å skje, hvordan det er der, hva vi skal gjøre, hvordan det ser ut og mye annet vi også tenker på. Det lurer alle på som skal på leirskole. Også læreren din, faktisk.

Det vil du få svar på, når du leser videre. I tillegg til det vi ønsker å fortelle dere før dere kommer, har vi også fått mange spørsmål fra elever og lærere og derfor tenkte vi at det kanskje er lurt å fortelle om det andre også har spurt om. Da får du sikkert også svar på noe av det du lurer på, også. Vi har derfor laget listen under til dere som kommer til oss.

Når du har lest det (det er en av leksene fra oss før du kommer), kan du se litt mer på de andre sidene på nettsiden vår (det kan være ekstra lekse, men også lurt). Der finner du enda mer info om leirskolen.

Så til spørsmål vi har fått fra elver og litt info fra oss til deg:

HVOR OG HVORDAN SKAL VI BO?
Læreren din fordeler dere på rom. De fleste rommene har plass til 4 elever i hver, men det er også rom med plass til 2/3 i noen av dem.

Dere skal bo på hus og hytter. Det største huset rommer nesten 50 stk., mens i de minste hyttene er det plass til 8.

HVA SKAL JEG HA MED?
Mange lurer selvfølgelig på hva de skal ha med av klær og utstyr. Den listen er litt lang, så vi har laget egne lister for det: En for vinterleirskole og en for sommerleirskole.

Å fryse ødelegger for turgleden. Husk nok av varme klær under og vindtett/vanntett ytterst. Og husk også tykke sokker og tykke såler i fjellsko/skisko.

KIOSK
Kiosken er vanligvis åpen to ganger i løpet av oppholdet.

TØRKING AV TØY
Det er tørkemuligheter i flere av husene. Du må passe på ikke å tørke tøy på de elektriske varmeovnene. Det er brannfarlig.

MÅLTIDER
Husk å ha med matboksen og varmeflaske til frokosten. Vi smører niste til lunsjen.

Det kan være lurt å skylle det etter bruk (gjøres på kjøkkenet der dere bor).

MAT
Mange lurer på hva vi får til middag, når vi er på leirskole. Det variere litt, men det er vanlig med lapskaus, fisk i forskjellige varianter (fiskekaker, grateng og stekt) kylling og kyllingwook, karbonader, burger og … ja, og en liten overraskelse, som de fleste barn liker veldig godt ;).

Hvis du har allergier og spesielle matbehov (halal o.l.), informerer du læreren din om dette. De har en liste til slikt, som de sender til leirskolen.

INNESKO
Alle bygg er skofrie soner og alle må derfor ta av seg uteskoene når de kommer inn i et bygg. Slurves det med dette, blir det fort utrivelig i gangene. Bruk gjerne innesko. Og du: Innesko som brukes ute, er ikke innesko lenger 😉

DAGSPROGRAM
Program Vår og høst, ser du her.
Program Førjul, ser du her.
Program Vinter, ser du her.

Et detaljert program er slått opp på tavler rundt omkring på leirskolen når du er her. Følg oppsatt klokkeslett for undervisning, måltider, samlinger o.l. og møt opp i god tid. Ingen må bli borte fra disse uten tillatelse fra de voksne.

SOVEROMMET
Soverommet er ditt og de du bor sammen med sitt private sted under oppholdet og det er ikke tillatt å gå inn på soverommene til de andre.

Det er heller ikke tillatt å besøke hverandres bygg uten tillatelse fra din lærer.

Det er felles oppholdsrom i alle byggene for dem som bor der og vi kan møtes  ute og i felleslokaler i fritiden.

FRITID
Et spillrom er i kjelleren på bygget Lunkefjell. Læreren din får en boks med rekkerter, baller, brettspill m.m. som dere må ta godt vare på.

Om sommeren er det en kasse med leker og vi har fotballbane, volleyballbane, zipline m.m.

Det er også mulig å bade i Sør Mesna vannet (ligger rett nedenfor skolen), men det må dere i så fall avtale med læreren din.

RYDDING
Hold rommet ryddig og pent. Hver dag går Snusen en runde for å se hvor ryddig det er på rommene deres. De som har vært flinkest til å holde rommet ryddig, vil få en liten premie før dere drar igjen.

Avfall sorteres og flasker legges i flaskekurvene.

TA VARE PÅ NATUREN
Hjelp oss å holde det pent på uteområdene og når vi er på tur. Vi kaster selvfølgelig ikke søppel andre steder enn hvor det skal kastes.

SKADE PÅ UTSTYR
Oppstår det skade på utstyr eller inventar, må dette straks meldes fra til de voksne.

Inventar, utstyr o.a. som ødelegges ved uaktsomhet, må erstattes.

BRANNALARM
Leirskolen har helautomatisk brannvarslingssystem. Hvis alarmen går skal alle møte utenfor SKIBUA.

Varslingsanlegget er følsomt og bruk av spray har utløst brannalarm. Det er derfor forbud mot å bruke dette innendørs (bruk roll-on deo og hårgele/voks). Vær også varsomme på kjøkkenet.

Pass på ikke å utløse falsk alarm. Det er stort apparat som blir satt i gang når alarmen går. Utløses falsk alarm blir, den fakturert av brannvesenet og den er for tiden på kr. 6.000,-.

FØR DU KOMMER
Det er viktig at du forbereder deg før du kommer. Se gjerne gjennom relevante info på nettsiden til leirskolen. Leirskolen er også på Facebook, Instagram og YouTube (se linker under). Spør en voksen om de kan hjelpe deg med det.

Det er du som skal lage din egen matpakke, pakke sekk og legge sengeklær på din egen seng når du kommer og er på leirskolen. Det er derfor lurt å øve seg på det før du kommer. Lag din egen matpakke (hvis du ikke allerede gjør det, da), legg på sengetøy på sengen din og begynn gjerne med å finne frem utstyr og legge frem klær i god tid før dere skal på leirskole (man kommer ofte på ting mens man legger frem og også etter det).

Bruk helga før dere skal dra til å pakke sekker og bager. Det er viktig at det er du som gjør dette og ikke mamma eller pappa eller en annen voksen (men de kan selvfølgelig hjelpe deg med det). Da vet du hva du har med og hvor det ligger når du trenger det.

Skal du på vinerleirskole, er det viktig at du også leser om hvordan du skal kle deg for ikke å fryse.

TIL SLUTT
Leirskole er, som ordet sier, skole. Det betyr at vi er på skole og skal lære som på vanlig skole. Og på samme måte som på skolen din, så har vi alle også et felles ansvar for at alle har det bra mens vi er på leirskole. Pass på å inkludere hverandre, vis hensyn til de andre og hør på de voksne. Tenk at du skal være mot andre, som du vil at de andre skal være mot deg.

Sånn. Da er du klar til å dra. Så sees vi snart og vi gleder oss veldig til du og dere kommer.

Hilsen alle oss på
CAMP SJUSJØEN Leirskole