fbpx
Ofte stilte spørsmål

Hei 🙂

Gleder du deg til å dra på leirskole? Eller du kanskje gruer deg litt …? Det er helt normalt. Alle gru-gleder seg litt når de skal på leirskole og det er ikke så rart, da det sikkert er første gang du skal reise hjemmefra flere dager uten de andre i familien din.

En av grunnene til at vi er spente når vi skal dra til et nytt sted, er at vi ikke har vært der før. Vi vet ikke så mye om hva som kommer til å skje, hvordan det er der, hva vi skal gjøre, hvordan det ser ut og mye annet vi også tenker på. Det lurer alle på som skal på leirskole. Også læreren din, faktisk.

Vi har fått mange spørsmål fra elever og lærere og derfor tenkte vi at det kanskje er lurt å fortelle om det andre har spurt om. Da får du sikkert også svar på noe av det du lurer på.

Når du så har lest dette, kan du se litt mer på de andre sidene på nettsiden vår. Der finner du mer info om leirskolen.

Nederst på siden, her finner du noen linker. Der vil du bl. a. se noen filmsnutter fra leirskolen på YouTube og linker til Facebook- og Instagramsiden til leirskolen. Der kan du se bilder, selv om du ikke er bruker.

Så til spørsmål vi har fått fra elver og litt info fra oss til deg:

HVOR OG HVORDAN SKAL VI BO?

Læreren din fordeler dere på rom. De fleste rommene har plass til 4 elever i hver, men det er også rom med plass til 2, 4 og 5 i hver.

Dere skal bo på hytter og hus. Det største huset rommer nesten 50 stk., mens i de minste hyttene er det plass et 8.

UTSTYR

Mange lurer selvfølgelig på hva de skal ha med av klær og utstyr. Den listen er så lang at vi har laget egne lister for det: En for vinterleirskole og en for sommerleirskole.

KIOSK
Kiosken er vanligvis åpen to ganger i løpet av oppholdet.
TØRKING AV TØY

Det er tørkemuligheter i hvert hus. Du må passe på ikke å tørke tøy på de elektriske varmeovnene. Det er brannfarlig.

MÅLTIDER

Husk å ha med matboksen til frokosten. Vi smører niste til lunsjen.

Når vi skal på fjelltur/Lillehammerdag, må du huske å ha med thermos/drikkeflaske til frokosten. Husk også å rengjøre den etter bruk (gjøres på kjøkkenet der dere bor).

MAT

Mange lurer på hva vi får til middag, når vi er på leirskole. Det variere litt, men det er vanlig med lapskaus, fiskekaker/grateng, kylling, karbonader, burger og … ja, og en liten overraskelse, som de fleste barn liker veldig godt ;).

INNESKO

Alle bygg er skofrie soner og alle må derfor ta av seg uteskoene når de kommer inn i et bygg.

Slurves det med dette, blir det fort utrivelig i gangene. Bruk gjerne innesko.

DAGSPROGRAM

Følg oppsatt klokkeslett for undervisning, måltider, samlinger o.l. Ingen må bli borte fra disse uten tillatelse fra de voksne.

SOVEROMMET

Soverommet er ditt og de du bor sammen med sitt private sted under oppholdet og det er ikke tillatt å gå inn på soverommene til de andre. Det er felles oppholdsrom i alle byggene og vi kan møtes der eller ute i fritiden.

FRITID

Spillerom er i kjelleren på bygget Lunkefjell. Lærerne deres får en boks med rekkerter, baller, brettspill m.m. som dere må ta godt vare på.

Ute er det en boks med leker og vi har fotballbane, volleyballbane, zipline m.m.

Det er også mulig å bade, men det må dere avtale med lærerne deres.

RYDDING

Hold rommet ryddig og pent. Avfall sorteres og flasker i flaskekurvene.

Vis naturvett. Hjelp oss å holde det pent på uteområdene og når vi er på tur.

SNUSEN

Hver dag går Snusen en runde på internatene for å se hvor ryddig det er. De rydigste rommene får en premie når leirskolen er slutt.

SKADE PÅ UTSTYR

Oppstår det skade på utstyr eller inventar, må dette straks meldes fra til de voksne.

Inventar, utstyr og idrettsmateriell o.a., som ødelegges ved uaktsomhet, må erstattes.

BRANNALARM

Leirskolen har helautomatisk brannvarslingssystem. Hvis alarmen går skal alle møte utenfor SKIBUA.

Varslingsanlegget er følsomt og bruk av spray har utløst brannalarm. Det er derfor forbud mot å bruke dette innendørs (bruk roll-on deo og hårgele/voks). Vær også varsom ved evt. steking på kjøkkenet.

Pass på ikke å utløse falsk alarm. Det er stort apparat som blir satt i gang når alarmen går. Utløses falsk alarm blir den fakturert av brannvesenet og den er  for tiden på kr. 6.000,-.

FØR DU KOMMER

Det er viktig at du forbereder deg før du kommer. Se gjerne gjennom relevante info fra nettsiden til leirskolen. Leirskolen er også på Facebook, Instagram og YouTube. Spør en voksen om de kan hjelpe deg med det.

Å fryse ødelegger litt av gleden av å være på tur og på leirskole. Det er derfor  viktig å få med seg utstyr og riktige klær. Se utstyrslisten.

Det er du som skal lage din egen matpakke, pakke sekk og legge sengeklær på din egen seng når du kommer og er på leirskolen. Det er derfor lurt å øve seg på det før du kommer. Lag di egen matpakke (hvis du ikke allerede gjør det, da), legg på sengetøy på sengen din og begynn gjerne med å finne frem utstyr og legge frem klær i god tid før dere skal på leirskole. Bruk helga før dere skal dra til å pakke sekker og bager (se pakkeliste). De er viktig at det er du som gjør dette og ikke mamma eller pappa eller en annen voksen. De kan selvfølgelig hjelpe deg med det. Da vet du hva du har med og hvor det ligger når du trenger det.

Sånn. Da er du klar til å dra ;).

TIL SLUTT

Leirskole er, som ordet sier, skole. Det betyr at vi er på skole og skal lære som på vanlig skole. Og på samme måte som på skolen din, så har vi alle også et felles ansvar for at alle har det bra mens vi er på leirskole. Pass på å inkludere alle, vis hensyn til de andre og hør på de voksne. Tenk at du skal være mot andre, som du vil at de andre skal være mot deg.

NETTSIDER

Her er noen linker til sider du kan se på. Da får du et lite innblikk i leirskolen.

Vi gleder oss veldig til du og dere kommer.

Sees 🙂

Hilsen alle oss på
CAMP SJUSJØEN Leirskole