Vinterleirskole

Under oppholdet i vinterleirskolen legger vi vekt på norske skitradisjoner og friluftsliv. Her får både nybegynnere og erfarne tilpassede utfordringer. Skoler på 5-dagers opphold får også kjøre hundespann.


Mandag
Kl. 12.00 Ankomst
Smøringa av ski
Skiinstruksjon og tur i nærområdet
Undervisning 1)

Tirsdag
Undervisning 1)
Fjelltur i Sjusjøområdet 2)
Historisk sus 3)

Onsdag
Trygg ferdsel på is
Kjøring med hundespann 4)

Torsdag
Alpindag/skitur 5)

Fredag
Skileik
Kl. 14.00 Avreise


_________

1) Mandag og tirs-/onsdag får elevene undervisning i trygg ferdsel på is og tur- og sikkerhet i fjellet vinterstid med. bl.a. fjellvett, skredlære, bekledning og førstehjelp.

2) På skiturene legger vi vekt på at elevene skal få utfordringer ut i fra egne forutsetninger. De deles bl.a. i grupper med hver sin turleder. På turene legger vi vekt på friluftslivstradisjoner på ski, hvor turgleden er en viktig del av skiturene. På skiturene blir blir den teoretiske delen satt i sammenheng med den praktiske delen og elevene får prøve og sett det i virkeligheten.

3) Vi hører lokalhistorie fra steinalderen og opp til våre dager med bl.a. historien om birkebeinerne. Kvelden avsluttes med kveldsmat på bål.

4) 5-dagers opphold.

5) Alpint er tillegg til grunnpakken. Vi samarbeider med Sjusjøen Skisenter og kan gjennom dem tilby våre gjester meget rimelige priser. De som ikke står alpint får tilbud om en tur med heisen opp til toppen av Natrudstilen, står ned på baksiden og går tilbake til skisenteret.