fbpx

Vinterleirskole

Under oppholdet på vinterleirskolen legger vi vekt på norsk skitradisjon og friluftsliv. Her kan både nybegynner og erfarne få tilpassede utfordringer. Skoler på 5-dagers opphold får prøve hundespann.


Mandag
Kl. 12.00 Ankomst
Smøringa av ski
Ski-instruksjon og lette turer i nærområdet
Undervisning 1)

Tirsdag
Skitur
Kjøring med hundespann 3)
Historisk sus 4)

Onsdag
Undervisning 1)
Fjelltur i Sjusjøområdet (Buss opp) 2)
(Lysløyperenn)

Torsdag
Alpindag/skitur (Vi tar buss t/r skisenteret) 5)

Fredag
Skileik
Kl. 14.00 Avreise

De som vil og tør får lov til å være litt sammen med hundene.


1) Mandag og tirs-/onsdag får elevene grundig teoretisk undervisning i tur- og sikkerhet i fjellet vinterstid: Fjellvett, skredlære, bekledning og førstehjelp.

2) På skiturene legger vi vekt på at elevene skal få utfordringer ut fra egne forutsetninger. De deles bl.a. i grupper med hver sin turleder. På turene legger vi vekt på friluftslivstradisjoner på ski, hvor turgleden er en viktig del av skiturene. På skiturene blir blir den teoretiske delen satt i sammenheng med den praktiske delen og elevene får prøve og sett det i virkeligheten.

3) 5-dagers opphold.

4) Vi hører lokalhistorie fra steinalderen til våre dager og fortellingen om birkebeinerne. Kvelden avsluttes med kveldsmat på bål.

5) Alpint er i tillegg til grunnpakken. Vi samarbeider med Sjusjøen Skisenter og kan gjennom dem tilby våre gjester meget rimelige priser. De som ikke står alpint får tilbud om en tur med heisen opp til toppen av Natrudstilen, står ned på baksiden og går tilbake til skisenteret.

AKTIVITETER OG PROGRAM – VÅR/HØST

LES MER

TRENINGSGRUPPER

LES MER

OVERNATTNINGSTILBUD

OVERNATTING