fbpx
Det-nye-styret-pa-Camp-Sjusjoen-med-konstituert-daglig-leder-Marit-Ravna-1280x745.jpg

Ny styreleder på Camp Sjusjøen

4. mars 2024

Anders Emil Kaldhol (th) ble nylig valgt til styreleder for den nye ledelsen på Camp Sjusjøen. Han vokste opp på Møre, flytta til Oslo, og ble nylig valgt som styreleder for Camp Sjusjøen. Her blir vi litt bedre kjent med han.

På syttitallet var det flere av oss som visste at morsomme Sonja Aleksandersen var dama som regjerte leirlivet på Stenbekk Misjonssenter. Barna dro heim fra leirer og stevner, og var oppglødde over Sonjas entusiasme. Hun var så artig å være sammen med, og hadde så mye bra budskap å fortelle, at både entusiasmen og budskapet hang ved henne i barnas hukommelse.

– Sonja, det var faktisk din mamma, Anders Emil. Er det sånn at du har fått med deg noen gode egenskaper etter henne?

– Ja, det er nok ikke utenkelig at det var noe NMS-leir-glede i de genene. Men om det kommer fra mamma Sonja eller pappa Inge som var engasjert på Kjeldsund er vanskeligere å si. Kanskje en god kombinasjon!

Sove borte

Samtidig er det ikke alltid at barna følger sine foreldre, og liker at NMS sine leirsteder fortsatt skal bety noe også for dagens unge.

– Anders Emil – hvordan ble dine «laiks» for Kjeldsund og Camp Sjusjøen slik de ble?

– Jeg deltok mye på leir på Kjeldsund som barn, og har også noen minner fra familieleir på Mesnali. I starten var det stort å klare å sove borte hjemmefra, men etter hvert var det opplevelsene med misjonstivoli, aktiviteter, sporløp og leirkveld som ble stas. Da jeg ble var stor nok til å være med som leirleder, opplevde jeg å få prøve ulike oppgaver og ansvar. Det var veldig gøy!

Sover tryggere nå

Anders Emil Kaldhols navn er å finne på Kirkerådets ansatte-sider. Og vi må jo få vite hva han driver med der?

– Jeg er utdannet lektor fra MF, men jobber i Kirkerådets kommunikasjonsavdeling nå. Der får jeg lov til å være med å tenke hvordan vi skal kommunisere om ulike prosjekter og saker. Det er alt fra budsjettunderskudd og universell utforming og til dåp, bryllup og konfirmasjon.

Camp Sjusjøen ligger et godt stykke unna der du bor i Trondheimsveien i Oslo. Hvordan er det godt mulig å være leder i styret for dette senteret, 23 mil unna, og føle at du er en tilhørende og ansvarlig der?

– Det er noe jeg har tenkt på, og det blir veldig spennende å finne ut av! I starten blir det viktig med fysiske møter for å bli kjent med plassen, ansatte, frivillige og de andre i styret. Det blir sikkert noen kortere digitale styremøter etter hvert, og så vil jeg være avhengig av godt samarbeid med øvrige styremedlemmer som bor nærmere.

Fra NMSU til Erik Bye

Du har vært landsstyreleder i NMSU, og du er vel like mye født inn i NMS som du er i din egen familie?

– NMS-familien er en god familie å bli født inn i! Jeg har også vært engasjert i andre organisasjoner, men det er i NMS og NMSU jeg har kjent mest tilhørighet og hatt nettverk. Jeg setter også stor pris på å få ansvar og oppgaver. Det gjør både at jeg får brukt mine talenter til glede for andre og samtidig at jeg lærer selv.

På digital infosending for frivillige i NMS siterte du Erik Bye som en gang sa «Så lenge du ikke er død, må du engasjere deg». Helt på slutten av denne presentasjonen vil han bare gjøre denne påstanden gyldig!

– Engasjement skaper engasjement! Jeg håper vi sammen kan bidra til at Camp Sjusjøen er et sted for leirengasjement, misjonsengasjement og frivillig engasjement.