SjusjnVntrfri-2013-38-1280x899.jpg

En leirskolehistorie om mestring

19. februar 2021

Mandag denne uken møtte 70 elever og lærere fra en skole i Tønsberg opp for en leirskoluke på Camp Sjusjøen. De var nok spente hva som ventet dem…. Vi var klare, alt vårt personell ønsker å gi alle som kommer hit gode opplevelser. Camp Sjusjøen ønsker å skape gode minner med opplevelser med mening!

Hvordan skapes disse opplevelsene? Vi som jobber her legger til rette, vi bidrar til opplevelsen, men selve opplevelsen skaper elevene selv gjennom mestring. Gjennom en uke på vinterleirskole lærer elevene mye. Sosialt samspill seg imellom. Lære skiteknikk, både alpint og langrenn, utfordre seg selv med å kjøre hundespann, kos med hunder. Undervisning, lek og moro går hånd i hånd. En leirskoleuke er et friskt pust hvor læringsarenaen som normalt er klasserom blir byttet ut med naturen.

Ingunn klar for en ny økt.

TIlbake til mestringen. En av dagene denne uken var elevene i alpinanlegget. Vi lar Ingunn, instruktør i leirskolen fortelle:

«Jeg var på jobb på leirskolen i går.
Der var det en gutt som skulle kjøre slalom for aller første gang. Han hadde vel ikke sett snø før han ankom leirskolen på mandag. En positiv herlig gutt. Han falt og reiste seg, slet med t kroken i heisen men kom seg til slutt opp..
Så står jeg i bunn av bakken og ser at han plutselig kommer i full fart rett mot hoppet. han kommer bakpå og lander på baken med ski og staver i alle retninger så snøføyken står.. Men i det han lander så slår han ene hånden i været og roper lykkelig så det jomer i bakken; JEG KLARTE Å HOPPE!!!!
En sånn innstilling digger jeg.. Fokus på det man klarte.. For det er mestringen som skaper godfølelsen ❤️
Ha en super dag alle sammen og riktig god helg ❤️«
Nå tar vi helg og ser frem til nye gode opplevelser
Takk til Ingunn som «fanget» dette mestringsøyeblikket. Vi er her for å skape godfølelsen til de som her hos oss. Den kommer gjennom mestring og gode opplevelser med mening!
19.02.2021 Thor Kristian Ringsbu