fbpx
11. april 2017

 

I påsken velger ungdommene Mesnali Leirsted ved Sjusjøen. Påsken er en av de travle ukene på leirstedet og denne påsken går det slag i salg. Først med ungdomsleir arrangert av NMS U (Det Norske Misjonsselskaps barne- og ungdomsorganisasjon), deretter tar Baptist Ung over med sin ungdomsleir.

Seks ungdommene fra NMSU har plassert seg foran peisen med korstokken. (bilde f.h.: Han Ole, Ada, Elias, Heine, Trond og Ester.)

Liker seg på Mesnali

Seks ungdommene fra NMSU har plassert seg foran peisen med kortsokken. Vi spør dem hvorfor de er på leir.

– Det er fordi at det er sosialt, det er snø, det er et fint sted, det er gøy og så er det også veldig bra lovsang og forkynnelse.

Hva er det beste med leir på Mesnali?

De tar ikke lang tid før de er skjønt enige om svaret:

– Det sosiale fellesskapet og at det er lett å bli kjent med folk og få nye venner!

Hvorfor kommer dere på påsketen?

Igjen får vi de samme svarene:

– Pga. av de fine folkene.
– Det er morsomme aktiviteter.
– Det sosiale og lovsangen.

Hvordan har dere det på leir?

– Kjempe bra, svarer alle sammen.

Du må ikke tro ungdommene på påsketen ligger og later seg når de er på leir.

Legger til rette

Mens vi sitter å snakker med ungdommene, kommer en av hovedlederne, May-Sylvi Skinnerlien, inn i stua. Hun er også leder for NMSU/Hedmark og Oppland.

Ungdommene setter seg igjen med kortstokken og vi tar en prat med May-Sylvi om det å være leder på en slik leir.

– Leirene på Mesnali Leirsted er kjent for å være store nok til å bli kjent med nye og passe store for ikke å bli borte i mengden, sier May-Sylvi.

Man hører at hun har vært med å arrangert mange slike leirer og at her ligger erfaringer og tanker bak alt de har planlagt.

– Vi deler opp i grupper, med 1-2 ledere pr. gruppe. På den måten blir vi enda bedre kjent, både under seriøse samtaler og konkurranser, forteller hun videre.

– Midt på dagen benytter vi oss av de gode vintertilbudene som er i området her: alpintbakken på Sjusjøen skisenter, flere hundre kilometer med nyoppkjørte langrennspor på Sjusjøen, gymsal og nydelige turområder ved Sør-Mesna. Dette passer både aldersgruppen og leiren vår veldig godt, sier May-Sylvi.

– Mesnali Leirsted har lang erfaring med å arrangere leirer for barn og unge. Den første leiren ble arrangert påsken 1958. Neste år er det med andre ord 60 år siden den første ungdomsleiren på Mesnali Leirsted. Det er vi stolte av!

Lovsangsgruppen er et viktig element på påsketenleir.

Påskefamiliedag

Før vi avslutter praten, vil May-Sylvi Skinnerlien minne oss om, at påskeaften rigger vi igjen opp til den tradisjonelle påskefamiliedagen på leirstedet. Da blir det mange morsomme aktiviteter hele ettermiddagen, hvor alle er hjertelige velkomne – og det er helt gratis.

          • Les mer om Påskefamiliedagen her 

Lek, moro og god stemning mellom ledere og deltakere på påsketen.