11. april 2017

 

I påsken velger ungdommene Mesnali Leirsted ved Sjusjøen. Påsken er en av de travle ukene på leirstedet og denne påsken går det slag i salg. Først med ungdomsleir arrangert av NMS U (Det Norske Misjonsselskaps barne- og ungdomsorganisasjon), deretter tar Baptist Ung over med sin ungdomsleir.

Seks ungdommene fra NMSU har plassert seg foran peisen med korstokken. (bilde f.h.: Han Ole, Ada, Elias, Heine, Trond og Ester.)

Liker seg på Mesnali

Seks ungdommene fra NMSU har plassert seg foran peisen med kortsokken. Vi spør dem hvorfor de er på leir.

– Det er fordi at det er sosialt, det er snø, det er et fint sted, det er gøy og så er det også veldig bra lovsang og forkynnelse.

Hva er det beste med leir på Mesnali?

De tar ikke lang tid før de er skjønt enige om svaret:

– Det sosiale fellesskapet og at det er lett å bli kjent med folk og få nye venner!

Hvorfor kommer dere på påsketen?

Igjen får vi de samme svarene:

– Pga. av de fine folkene.
– Det er morsomme aktiviteter.
– Det sosiale og lovsangen.

Hvordan har dere det på leir?

– Kjempe bra, svarer alle sammen.

Du må ikke tro ungdommene på påsketen ligger og later seg når de er på leir.

Legger til rette

Mens vi sitter å snakker med ungdommene, kommer en av hovedlederne, May-Sylvi Skinnerlien, inn i stua. Hun er også leder for NMSU/Hedmark og Oppland.

Ungdommene setter seg igjen med kortstokken og vi tar en prat med May-Sylvi om det å være leder på en slik leir.

– Leirene på Mesnali Leirsted er kjent for å være store nok til å bli kjent med nye og passe store for ikke å bli borte i mengden, sier May-Sylvi.

Man hører at hun har vært med å arrangert mange slike leirer og at her ligger erfaringer og tanker bak alt de har planlagt.

– Vi deler opp i grupper, med 1-2 ledere pr. gruppe. På den måten blir vi enda bedre kjent, både under seriøse samtaler og konkurranser, forteller hun videre.

– Midt på dagen benytter vi oss av de gode vintertilbudene som er i området her: alpintbakken på Sjusjøen skisenter, flere hundre kilometer med nyoppkjørte langrennspor på Sjusjøen, gymsal og nydelige turområder ved Sør-Mesna. Dette passer både aldersgruppen og leiren vår veldig godt, sier May-Sylvi.

– Mesnali Leirsted har lang erfaring med å arrangere leirer for barn og unge. Den første leiren ble arrangert påsken 1958. Neste år er det med andre ord 60 år siden den første ungdomsleiren på Mesnali Leirsted. Det er vi stolte av!

Lovsangsgruppen er et viktig element på påsketenleir.

Påskefamiliedag

Før vi avslutter praten, vil May-Sylvi Skinnerlien minne oss om, at påskeaften rigger vi igjen opp til den tradisjonelle påskefamiliedagen på leirstedet. Da blir det mange morsomme aktiviteter hele ettermiddagen, hvor alle er hjertelige velkomne – og det er helt gratis.

          • Les mer om Påskefamiliedagen her 

Lek, moro og god stemning mellom ledere og deltakere på påsketen.

 


29. mars 2016


Mesnali Leirsted har i noen år arrangert familiedag påskeaften. Her kan familier kommer for å prøve morsomme og artige aktiviteter. Mot slutten av dagen samles vi til underholdning, hvor vi også forteller om NMS sitt arbeid og gir tilhørerne noe åndelig påfyll før vi takker for besøket. Arrangementet er gratis og trekker til seg både lokale gjeste, men også en del hyttefolk fra Sjusjøen.

Utfordrende aktiviteter

Aking og skileik hører med en slik dag. I år kunne deltakerne prøve seg i en «Bobb-bane», som var laget i dagens anledning. På akematter kjørte barn (noen voksne ble også observert i banen!) om og om igjen ned banen. Det ble jo morsommere og morsommere, da banen ble glattere og glattere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Da kom hun ikke lenger opp …

Bruskasseklatringen er alltid populær. Noen prøver det for første gang, mens de ivrigeste er de som har prøv det før og skal slå sin gamle rekord.

«Gummistrikktøying» har også blitt en populær gjenganger. Her kan man prøve hvor langt man kan tøye strikken og telle keglene man passerer.

Morsomme aktiviteter

Å kjøre 4-hjuling er alltid populært. Mange smilende barn (og voksne) med

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Monsen, here I come!

røde kinn, kom ut av skogen igjen etter safarituren i Mesnaskogen.

Å kjøre hundespann har også blitt en populær aktivitet. Nede på Sør Mesna kunne man kjøre en runde på isen og få en lett følelse av barskingene som kjøre Finnmarks- og Femundsløpet!

Avslappende aktiviteter

Slitne, keie eller bare mettet av inntrykk? Flere av gjestene satte seg etter hvert ved bålpannene for å steke seg pinnebrød. Her kunne de slappe litt av i rolige omgivelser litt borte fra de andre. Små og store fikk smake på Mesnalias gode pinnebrød – strødd med kanel og sukker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bobbanen.

Påskeeggjakten kan være en avslappende aktivitet, men de store barna var ivrige og løp av gårde når det bli introdusert at påskeeggjakten var i gang. Familiene med små barn tok det mer rolig og ruslet en tur i skogen for å se om de fant noen egg. Og joda, alle fikk hver sitt :).

Maki. Og en Maki til?!

Mot slutten av familiedagene har vi tradisjonen tro en samling. I år kom Maki på besøk og jammen hadde Maki med seg en venn!

Vi ble med Maki og vennen til Madagaskar. På Mesnali kunne de to nemlig kjenne lukten av Madagaskar! Lukten kom fra Thor Kristian, som til daglig er leirstedsleder på Mesnali. Som barn bodde han på solskinsøya. Ikke så rart at de to synes at det var fint at en av hyttene på leirstedet heter nettopp Madagaskar. Derfor mott Thor Kristian fortelle de to og oss andre hvorfor husene på leirstedet har navn på forskjellige land rundt omkring i verden. Navnene kommer av at NMS har misjonærer der eller har samarbeidspartnere i de landene.

Maki og vennen fortalte oss om påskebudskapet og vi fikk lov til å synge med sangene de sang. Noen av oss var så heldige at vi fikk lov til å delta på rollespill om. De fortalte også om påskebudskapet og avsluttet med å fortelle om leirene og arrangementene til NMSU. De håpet å møte alle barna igjen på leir!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maki og vennen fortalte om arbeidet til NMS/NMSU og om påskebudskapet.

Voksende deltakelse

Deltakelsen på familiedagene har vært stabil, men i år opplevde vi en økning i forholde til de andre årene. Nærmere 150 små og store lekne barn var her påskeaften. Vi så en del flere bygdefolk, gjestene fra Mesnali Camping (som er på Mesnali Leirsted) var med, hyttefolk og enkelte nede fra bygdene i nærområdet og fra Lillehammer var også å se.

Vi på Mesnali Leirsted takker for besøket og ønsker alle velkommen tilbake neste påske.

Flere bilder fra familiedagen finner du her.