fbpx
sang-og-musikkleir-1280x721.png

27. september 2023

Velkommen til sang- og musikkleir på Camp Sjusjøen 17. – 19. november 2023! Denne leiren er for deg som går i 1.-8. klasse!
4.-8.klasse kan delta hele helga,
1.-3.klasse deltar lørdag til søndag.

Vi får besøk av Ragnhild Hiis Ånestad fra Soul Children som lærer oss mange fine sanger. Leiren avsluttes med konsert i Nordre Ål Kirke (Lillehammer) søndag kl. 13.00, her er foreldre, søsken og venner velkommen. Leiren starter med innsjekk fredag kl. 17.30 for 4.-8 klasse. For 1.-3. klasse er innsjekk lørdag kl. 09.30.

Program sendes på epost til alle påmeldte når leiren nærmer seg.

Med som ledere på leiren er det både ungdomsledere og noen voksen, blant annet Kari Borud og Marit Stave. Har du spørsmål om leiren ta kontakt med Marit på marit@stave.no eller Hanne på hanne.skinnerlien@nms.no

Pris:
4.-8. klasse (hele helgen) 1200 kr
1.-3. klasse (lørdag – søndag) 700 kr
Medfølende voksen 700 kr pr døgn.

Prisen inkluderer alle måltider, overnatting, instruktør Ragnhild hele helga, aktiviteter og buss til Nordre Ål Kirke på søndag.

Leiren betales ved ankomst til leiren med kort eller kontant.

Påmeldingsfrist 5. november. Påmeldingen finner du her.


Inspirasjonssamlingoppdatert1-002.png

18. september 2023

NMS ønsker velkommen til en åpen inspirasjonssamling på Camp Sjusjøen søndag 1. oktober kl. 15.00 til 18.00. Menigheter i nærområdet som støtter NMS sitt arbeid på Madagaskar er spesielt invitert, men samlingen er åpen for alle.

Program:

15.00 Inspirasjon fra Madagaskar v/ Arild M. Bakke og generalskretær i den gassisk-lutherske kiren, Kotobesoa.

16.00 Middag og dessert

17.00 Informasjon om ressurser til misjonsavtalen.

17.30 Prosjektor v/ Trine Franksdatter

18.00 Takk for i dag

Middag og dessert kan kjøpes for 250 kr. Påmelding til benteb@nms.no innen 22.09.23.

 


IMG_8759-1280x960.jpg

4. september 2023

Det er en tid for alt, og nå er tiden kommet for at Thor Kristian Ringsbu forlater stolen som daglig leder på Camp Sjusjøen. Gjennom 25 år har han jobbet på stedet, først som ettåring, så vaktmester, driftsleder og i de siste 11 årene som daglig leder.

Thor Kristian har vært en leder som har fått mye til å skje på Camp Sjusjøen. Rom, hytter og leiligheter har blitt pusset opp. Han har vært opptatt av å heve standarden på leirstedet, og i tillegg til oppussing har han også vært en pådriver for at tekniske ting har vært «up to date», som varmepumper, tv-er og lydanlegg for å nevne noe. For Thor Kristian har det også vært viktig at leirstedet er en del av det lokale reiselivet. Under hans ledelse har Camp Sjusjøen i tillegg til å ha tatt imot tusenvis av konfirmanter og skoleelever på leirskole, også tatt imot idrettslag, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner.

Nå tar Marit Ravna over som midlertidig daglig leder, inntil en ny leder er på plass.Thor Kristian tar fatt på jobben som kirkeverge i Kongsvinger Kirkelige Fellesråd.

Søndag 29. oktober skal det være en avslutningsfest for Thor Kristian. Det blir middag for inviterte gjester, med et påfølgende kakelag kl. 16.00 som er åpent for alle som har lyst til å komme. Den åpne kakefesten fins som et Facebook-arrangement HER. Vi håper mange fra lokalområdet har lyst til å ta turen innom for å gi Thor Kristian en fin avslutning.

 


IMG_8523-1280x960.jpg

18. august 2023

Det nærmer seg oppstart av leirskolesesongen og det er mange detlajer som skal på plass før bussene med leirskoleelever ruller inn på tunet. Utstyr skal gjøres klart, gresset skal klippes, husa vaskes og mye mer. Denne høsten har vi også fått noen nye fjes i leirskolestaben, og denne uka har det blitt stadig flere kaffekopper rundt lunsjbordet for hver dag som har gått. I dag var alle samlet og etter en innholdsrik opplæringsdag er årets leirskolelærere og instruktører klare for å ta imot første skoleklasse neste uke.

Hildegunn Vangen er ansatt som leriskoleleder og informerte gjengen om timeplan og gav praktisk informasjon.

I tillegg til de nyansatte i leirskolen har vi med oss mange dyktige folk som har vært med oss i mange sesonger. De lærte opp de nye i både kano og teambuildingsløypa SOFA.

Dagen ble avsluttet med opplæring i brannvern og inspeksjon av brannbil.

Er du nysgjerrig på hvem som jobber på Camp Sjusjøen? Les det her!


IMG_1555-1280x960.jpg

7. august 2023

Camp Sjusjøen egner seg ypperlig som overnattingssted for store grupper. Vi har totalt 150 sengeplasser fordelt på internatbygg, hytter og leiligheter. De fleste av våre rom har køyesenger og noen rom har dobbeltseng. Vi har sengetøy til utleie og barneseng til våre minste gjester. På alle enheter finnes eget kjøkken, hvor det går an å lage maten selv dersom man ønsker det. Les mer om våre ulike enheter her.

I hovedbygget vårt har vi spisesal, møtesal og peisestue. Dersom man ønsker går det an å bestille mat, full pensjon eller halv pensjon. Vi har også mulighet for å tilby mat utendørs, for eksempel elgsuppe i vår gamme, eller grillmat på bål eller grill.

Vi har god erfaring med å tilrettelegge overnatting, bespisning og opplegg tilpasset ulike grupper. Hos oss bor foreninger, bedrifter, kor, korps, idrettslag, skigrupper og mange flere hvert år! Her kan dere benytte dere av vårt fine uteområde og bruke deres eget opplegg. I tillegg er det mulig å bestille ulike aktiviteter hos oss, vi har gode instruktører som kan være med dere. Ta kontakt med oss for et tilbud til din gruppe, vi har kapasitet høsten 2023 og vinter 2024. Velkommen til Camp Sjusjøen.


thumb__45A6741_1024.jpg

22. mai 2023

Snøen er borte, ute er det grønt og fint. Vi har sommeren foran oss og hos oss kan du nyte en deilig norgesferie med kort veg til mange fine akviteter for hele familien!

Vi har overnattingsmuligheter i alle prisklasser, book deg inn i en hytte eller leilighet, ta med campingvogn eller telt. Sjekk ut våre overnattingsmuligheter her.

Vi har et stort uteområde, med fotballbane, lekeapparater og skog rett i nærheten. En liten gåtur unna leirstedet ligger vannet Sør Mesna hvor det er perfekt å ta seg en dukkert eller leie kano for en dag.

Hos oss er det kort veg til Sjusjøen, hvor du kan gå fine fjellturer og nyte norsk natur. Der er det også flere arrangement og aktiviteter i løpet av sommeren, blant annet Sommerfestuka i uke 29!

Det er også kort veg til Lillehammer og Hunderfossen.

Hjertelig velkommen til oss i sommer!


St.-Hans-2023-header-1280x721.png

22. mai 2023

Tradisjon tro blir det Sankthansfeiring på Camp Sjusjøen også i 2023. Fredag 23. juni er datoen! Det blir aktiviteter rundt på vårt fine uteområde, det blir salg av mat inne i matsalen og kvelden avsluttes med en konsert.

Program:

16.30 Matsalget åpner Aktivteter utendørs

18.00 Bålet tennes

19.00 Konsert med hanne&marte på vår utescene.

Sommerbuffet er rømmegrøt, spekemat med tilbehør, dessert og kaffe. Pris 295 kr for voksen og 100 kr for barn. I tillegg selger vi pølser, vaffel, kake, kaffe, brus og is i vår matvogn.
Konsertbilletter kjøpes i matvogna i forkant av konserten, billetter koster 100 kr for voksne, barn går gratis.
hanna&marte er en Oslobasert duo bestående av vokalist Hanna Ekre Husum og pianist Marte A. Sæthren. Denne våren har de gitt ut musikk for første gang, og 5.mai slapp de sin debut-EP «Hvert steg». Musikken deres kan betegnes som akustisk visepop, der vokal og piano driver arrangementene og skaper et klangfylt og organisk lydbilde. hanna&marte formidler og forteller livsnære historier gjennom egne, melodier og norsk tekster.
Velkommen!

 


IMG_4975-1280x960.jpg

22. februar 2023

Har du lyst til å oppleve noe helt unikt? Har du sett på tv og lurt på hvordan det hadde vært å kjøre ditt eget hundespann?

På Camp Sjusjøen i Mesnali har du sjansen til å kjenne på følelsen av villmark, susende over isen på Sør-Mesna med seks hunder halsende foran. Naturopplevelsen er komplett, stillheten blir bare brutt av lyden av meiene mot snøen, hundenes pusting. Vinden kjenner du mot ansiktet.

Vi har to korte løyper vi bruker på Sør-Mesna. På land fyrer vi bål, griller pølser og drikker solbærtoddy før vi hopper på sleden og tar en tur til. Ønsker du å kjøre lengre tur så anbefaler vi Sjusjøen Husky Turs som har lengre turer på fjellet med Kroksjøen som base.

Hundekjøring er et tilbud vi har til større grupper på bestilling. For priser og muligheter, ta kontakt med oss.

Enkeltperson og familier henviser vi til Sjusjøen Husky Tours. Se deres nettside for kjøredager på fjellet.

På Mesnali er vi opptatt av å gi gjestene våre en opplevelse med mening. Hundekjøring er definitivt en slik opplevelse.

Velkommen til oss!2. februar 2023

5-dagers opphold:

Litt info om hundekjøringen her på CAMP SJUSJØEN Leirskole.

De siste årene har vi brukt Sør Mesna vannet rett nedenfor leirskolen til hundekjøring. Her  kommer våre samarbeidspartnere med hundene sine og vi skal bare gå den korte veien ned til vannet.

Noen elever er skeptiske og til og med redde for hunder. Til det kan dere være tydelige til elevene på, at ingen blir tvunget til å prøve. Det går fint om de bare ønsker å se og ellers holde seg på trygg av stand.

Dere kan likevel fortelle skeptiske elever, at på leirskole ser vi at langt de fleste blir  beroliget når de først blir kjente med hundene og hundepasserne.

Ikke behøver de og dere å være uroa med tanke på å styre heller. Løypen er oppkjørt og hundene vet hvor de skal løpe. Elevene skal bare stå bak på sleden eller sitte på.

Det er en leven og bjeffing av yre hunder som bare vil komme seg av gårde, men så snart de får løpe … så blir de stille . Heeelt stille.  Det eneste du hører er lyden av meiene/sleden som stryker over snøen og kanskje hundenes pusting og vinden mot ansiktet ditt.

Og da er også naturopplevelsen komplett. Man glemmer tid og sted, men ikke opplevelsen. Garantert ikke!

 


IMG_30171-1280x960.jpg

9. januar 2023

Den kalde fine tida er her, og hos oss er det stabile, gode vinterforhold. Vi har ledige rom i hytter og hus i tida framover og hos oss kan dere bo og benytte dere av det vinteren har å by på i området rundt.

Det er kort veg til Sjusjøen, der finner dere blant annet nykjørte langrennsløyper, og mange andre spennende vinteraktiviteter.

Sjusjøen Skisenter har åpent for sesongen og der finner dere familievennlige løyper. Åpningstider og mer informasjon finner du her.

Vinterbyen Lillehammer finner dere bare en liten kjøretur unna, og der er det mye kjekt å finne på, både ute og inne.

Les mer om våre rom og hytter her, vi har plass til deg som reiser alene, familier, vennegjenger eller store grupper!