fbpx

Efterskoler

Camp Sjusjøen ligger sentralt til i Innlandet, kun 2 timer med buss fra Oslo. Nord Europas største og beste løypenett rett utenfor døren. 5 minutter til alpinanlegg. Perfekt for efterskoler som vil på skiferie i Norge!Sjusjøen Skisenter

Vi vi gjerne få ønske dere velkommen til Norge og Sjusjøen. Vår leirskole har gode fasiliteter for efterskoler. Camp Sjusjøen har 150 sengeplasser fordelt på hytter, hus og leiligheter. Vi har mulighet for at dere som gruppe kan stelle dere selv, orden mat og opplegg på egenhånd, eller dere kan få et skreddersydd opplegg tilpasset deres ønsker. Hos oss er det mange muligheter for gode opplevelser.Ta kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for dere.

Camp Sjusjøen ligger i fjellbygda Mesnali, med nærhet til alpinanlegg (3 km) og skiløyper, løypenettet på Sjusjøen strekker seg over et stort område.  Her kan man gå på flere hundre kilometer på nyoppkjørte skiløyper hver morgen og her har vi lange vidder for nybegynnere og viderekomne. Vil du ha utsikt, så går flere av skiløyper opp til lett tilgjengelige fjelltopper. Vi ligger i et snøsikkert område med skiløyper fra november til april.

Foto: Geir Olsen
Skiinstruktører

Våre skiinstruktører kan bli med dere enten en dag eller hele uken. De er godt kjent i løypenettet og vet om de gode utsiktspunkter. Før vi begir oss ut på turer, vil våre instruktører undervise dere i skiteknikk på stedet. Når vi har fått øvd litt og er klare for det, ligger 400 km med skiløyper og venter. Vi har gode samarbeidspartnere, som leier ut turski til en god pris. Skiene står klare til dere i skistallen når dere kommer. Mange som besøker oss, velger også en eller flere dager i den lokale alpinbakken på Sjusjøen Skisenter. Vi viser dere skiteknikken og øver i de slake og korte bakkene først. Når dere er klare, setter vi oss i skiheisen og nyter utsikten på turen opp til toppen av fjellet. Derfra er det bare å stå på ski nedover og nyte de gode tilrettelagte alpinbakkene om og om igjen. Camp Sjusjøen samarbeider med skisenteret og vi får gode rabatter på både utstyr og heiskort

I nærheten av Camp Sjusjøen ligger også Hafjell, et av Norges største alpinanlegg.

De som ikke ønsker å stå alpint, men likevel ønsker å utfordre seg selv litt, kan bli med en tur opp med skiheisen på alpinsenteret. På toppen går vi en liten tur og ser på utsikten, før vi stå på ski ned baksiden av senteret. Derfra går vi så tilbake til senteret. En tur med fin utsikt og morsomme nedoverbakker.

En kveld i uka arrangeres det et lokalt skirenn, rett utenfor døren til Camp Sjusjøen. Her kan dere blir med på et stemningsfylt skirenn, hvor barn og unge i alle aldre deltar. En uformell konkurranse, som det lokale skilaget arrangerer om kvelden underlyktene på den lokale skiløypen og er helt gratis for dere.

På Camp Sjusjøen vil dere bli undervist i sikkerhet i vinterfjellet og hvordan man kler seg på vinterturer.

Samling i gammen.

Om kvelden vil dere høre fortellingen om Birkebeinerne i vår varme og stemningsfulle gamme (et rom bygget av tømmer og jord). Birkebeinerne var en gruppe menn, som levde på 1200-tallet. De er kjent for bl.a. å ha reddet en kjent norsk konge, når han var liten gutt og bare et kongsemne. Med til denne opplevelsen hører servering av elgsuppe.

Uten ski

Vi kan også arrangere aktiviteter for dem som ikke ønsker å stå på ski. Nedenfor Camp Sjusjøen ligger et vann for dem som har lyst til isbading eller vil prøve fiskelykken.

Alle har hørt om det, men de færreste har prøvd det. Hva med en vinternatt ute? På Sjusjøen finner vi en skavl (snøkant) og bruker en dag til å grave vår egen snøhule til å overnatte i.

En enklere variant, men annerledes opplevelse, er å gå en tur ut i skogen ved Camp Sjusjøen og lage en enkel «seng» med grener som underlag. En overnatting i skogen er en spesiell opplevelse kun de som har prøvd det, vet hva er og hva de snakker om.

Gjennom samarbeidspartnere kan dere få prøve hundekjøring. Det er en spesiell opplevelse å styre sitt eget hundespann i kontrollerte former og kyndig veiledning fra hendlerne.

I Lillehammer, har dere mulighet til å klatre inne og besøke museet, Maihaugen (Norges historie, OL-museum med mer). Ovenfor byen ligger hoppbakkene fra OL´94. Den ble brukt til åpnings- og avslutningsarena, hvor man fortsatt kan se kjeglen hvor OL-ilden brant. Er vi heldige, kan vi se utøvere trene på hopp i bakkene.

I samme område er kjelkebanen. Heng deg på heisen, la den dra deg opp til topp og kjør ned til bunnen av bakken igjen. OBS: Konkurranseinstinktet slår garantert inn …

Ved Hafjell ligger også Norges eneste bob-bane eller bob-rafting. Her kan man sitte på en bob-slede i over 100 km/t eller bob-rafting som går litt saktere. Begge med en erfaren bob-kjører i førersetet.

Les mer om våre fasiliteter HER.

Linker til aktiviteter i nærheten

Sjusjøen Alpinsenter: sjusjoen-skisenter.no/vinter/
Maihaugen: maihaugen.no
Kjelkekjøring: https://olympiaparken.no/aktiviteter/kjelkekjoring/
Airboard: https://olympiaparken.no/aktiviteter/airboard/
Bob-bane: https://olympiaparken.no/anlegg/lillehammer-olympiske-bob-og-akebane/
Bob-rafting: https://olympiaparken.no/aktiviteter/bobraft/
Hoppbakken: https://olympiaparken.no/anlegg/lysgardsbakkene-hoppanlegg/
Tyrili: tyriliklatring.no
Hafjell Alpint: hafjell.no

Velkommen til gode opplevelser, velkommen til Camp Sjusjøen!