fbpx

Hundekjøring

25. november 2021

For hvem: Grupper
Alder: Fra 13 år (yngre kan sitte på).

Har du lyst til å oppleve noe helt unikt? Har du sett på tv og lurt på hvordan det hadde vært å kjøre ditt eget hundespann?

Å bruke hunder aktivt er en gammel tradisjon. Flere har hørt om Amundsen og hans ferd over polisen. Hunder trakk utstyret om været var godt eller dårlig. I området rundt Camp Sjusjøen bor flere av Norges beste hundekjørere, her er det et stort miljø og mange mil med løyper. Hundene som brukes mest er Alaska Husky, hunder som er avlet frem med godt gemytt og gode trekkegeneskaper. Dette er hunder som elsker å bli koset med og de elsker å løpe foran en slede. På Camp Sjusjøen har du sjansen til å kjenne på følelsen av villmark, susende over isen på Sør-Mesna med 6 hunder halsende foran. En viktig del er kontakten du får med hundene, her får du lov til å kose med, sele på og håndtere hundene. Naturopplevelsen er komplett, stillheten blir bare brutt av lyden av meiene mot snøen, hundenes pusting og vinden mot ansiktet. Du glemmer tid og sted, men ikke opplevelsen etterpå.

Vi har 2 korte løyper vi bruker på Sør-Mesna. På land fyrer vi bål, griller pølser og drikker solbærtoddy mens vi venter på tur. Vi samarbeider med erfarne kjørere som er opptatt av å skape gode relasjoner mellom mennesker og dyr.

Hundekjøring er et tilbud vi har til overnattende grupper på bestilling.

Ønsker du/dere å kjøre lengre tur, eller er  enkeltgjest/familie så anbefaler vi  Sjusjøen Husky Tours. Se deres nettside for kjøredager på fjellet.

Ta kontakt for mer info og priser