fbpx
Fjelltur-pause-1280x960.jpg

Smitteforebygging i Ringsaker og på Camp Sjusjøen

1. september 2020by Thor Kristian Ringsbu
Illustrasjon av koronavirus

Det er et pågående utbrudd av Covid-19 i Hedemarken. Pr i dag 01.09.20 er det ikke oppdaget nye smittede etter utbruddet I Hamar (Ridabu), i RIngsaker. Kommunen velger allikevel å ta grep. Det er innført smittereduserende tiltak t..o.m 6. September. For mer informasjon, les melding på Ringsaker kommunes hjemmeside.

Som leirskole er vi i tett dialog med Ringsaker kommune. Mandag 31.08.20 fikk vi klarsignal til å fortsette vår drift som normalt med de smitteverntiltak vi har etablert. Elever til vår leirskole kommer i fra andre kommuner enn Ringsaker/Hedemark. Vi forholder oss til den enkeltes skole sine smitteverntiltak, herunder kohorter og annen inndeling når klassene kommer hit på leirskole. Leirskole er uteskole, det meste av undervisningen foregår ute. Ved undervisning innendørs gjøres dette for de ulike kohorter. Bespisning foregår med smitteverntiltak i vår matsal.

Vi ønsker å poengtere følgende:

  • Er elev eller lærer syke med feber, hoste, sår hals, hodepine og eller redusert allmenntilstand skal ikke vedkommende på leirskole.
  • På leirskolen vasker vi hender før og etter måltider og før og etter aktiviteter. Er ikke håndvask mulig, bruk utsatt antibac dispenser, våre instruktører har til enhver tid antibac med seg.
  • Hold 1 meters avstand til andre kohorter,  instruktører og ansatte på leirskolen. Der hvor dette er vanskelig vil det bli tatt i bruk munnbind/ansiktsskjerm. Ansatte på kjøkken har munnbind og hansker på ved arbeid i matsal mens det er måltid.

Våre hovedrutiner angående Covid-19 finner dere her: Rutiner CS Covid 19 samlet

Alle skoleklasser får tilsendt rutiner for oppholder før ankomst. Les mer om dette her

Denne høsten er spesiell på mange måter, samtidig ser vi at de rutinene vi har etablert fungerer godt. Det skal være trygt på leirskole hos oss!

Thor Kristian Ringsbu