fbpx
Leirskolen-skiinstruksjon-1.jpg

Vinterleirskole på CAMP SJUSJØEN Leirskole.

17. mars 2020
VINTERLEIRSKOLE: Spenn på deg skiene! Med snø og vinter så blir det ikke akkurat mindre å holde på med ved ett av Norges flotteste vinterområder. 

Opplæring
– På vinteren tilbyr vi leirskole på Sjusjøen skisenter. Der gir vi selv tilbud om opplæring i alpint. Vi bruker bakken mest i forbindelse med eget leirskoleopplegg, men vi har også andre gjester og grupper som benytter seg av alpinbakken, sier May-Sylvi Skinnerlien ved CAMP SJUSJØEN Leirskole.

Hundekjøring
Leirskolen byr på vinteraktiviteter, og de aller fleste av aktivitetene har de stilt med i flere år, men samtidig er de også opptatt av å fornye seg når det trengs. For eksempel begynte vi med hundekjøring på vinterleirskolen for noen år siden og May-Sylvi kan fortelle at dette er godt mottatt.

– Det er godt likt. Barna får både action og får være tett på et hundespann også i forberedelse, sier hun.

Trivsel og mestring er en viktig faktor
Og skiopplæringen planlegges nøye. Trivsel er en viktig faktor for at deltakerne kan nyte oppholdet og sitte igjen med gode minner.

– Det er viktig at skiopplæringen ikke blir kjedelig og ensformig. Derfor legger vi inn skilek, tar oss god tid til å ha det gøy på ski og pauser med kakao og bål. Det er en viktig del av det å lære barn i å bli glad i å være ute og ta vare på naturen, sier May-Sylvi.

Leirskolen har fokus på mestring. Alle skal føle at de får til det de driver med.

– Alle aktivitetene er lagt opp til at elevene skal kjenne mestring og ha det gøy. Mestring kjenner de ved at de får grundig innføring i hvordan de skal gjøre aktiviteten og at det er lagt på et nivå slik at både de som ikke har prøvd det før og de som har gjort det flere ganger, liker det. Vi gjør dem beviste på at de må selv kjenne etter hvor egne grenser går og at den er forskjellig fra person til person. På den andre siden blir de oppfordret til å flytte egne grenser litt om litt, for man får jo mestringsfølelse av å prøve litt mer enn man pleier, men det er det hver enkelt som bestemmer, oppsummerer hun.

Kåret til Norges skidestinasjon
Og selv om det er gøy å kjøre fort på «nedover-ski», så er også «bortover-ski» en viktig del av oppholdet på Camp Sjusjøen. Bl.a. avisa VG har kåret Sjusjøen til Norges skidestinasjon, og det er ikke tilfeldig. Derfor passer dette svært godt inn i tilbudet som leirskolen har.

– Med Sjusjøen så har vi rundt 350 kilometer nyoppkjørte skispor. Stort sett hver dag når vi skal på skitur starter vi turene i Birkebeinerløypa hvor det er trikkeskinner med spor både i den ene og den andre retningen. På selve leirskolen har vi, rett utenfor døra, en lysløype med tre kilometer skispor og en fotballbane med oppkjørte skispor meget godt egnet for å øve skiteknikk, avslutter May-Sylvi Skinnerlien.