fbpx

Trosopplærere ble kurset i bruk av naturen i trosopplæringen.

7. november 2018by Camp Sjusjøen

I forbindelse med den ferske boka Jordvenn – venn med hele skaperverket, arrangerte IKO og Camp Sjusjøen kurs for trosopplærere i området rundt Camp Sjusjøen på Mesnali.

Tekst/bilder: May-Sylvi Skinnerlien/Rúni úr Árantsstovu.

Jordvenn

På kurset fikk deltagerne tips og triks i hvordan man kan bruke naturen på en praktisk måte, for å få barn og unge til å bli mer glad i naturen, og dermed ta vare på den.

Gunnhild Bjørdal, en av forfatterne til boka, viste og fortalte hvordan den samiske kulturen er et godt eksempel på det å være en jordvenn. Mens vi vandret i skogen og ved vannet, fortalte hun hvordan og hva samene tenker om fjell, vann og skog inn i sin tro. Deltakerne fikk også sitte i en lavvo, hvor de fikk høre om troen og tradisjoner samer knyttet til innredning av lavvon.

(Artikkel fortsetter under bildet)

Gunnhild Bjørdal underviste i samenes åndelige forhold til naturen og opphold i lavvoen.

Store deler av kurset foregikk ute: i Gamma, lavvoen, i skogen, ved vannet og til slutt i skogskirka på NMS Camp Sjusjøen.

Både deltagere og arrangører var enige om at naturen er en ypperlig arena for å gjøre trosopplæring. Gjennom dagen fikk de formidlet hvordan forfatterne av boka tenker gjennom vandring og konkrete fortellinger tilknyttet naturen.

(Artikkel fortsetter under bildet)

Deltakerne vandret rundt i Mesnali, hvor de fikk tips om bruken av trosopplæring i naturen.

NMS Camp Sjusjøen er en jordvenn
Ett av kapitlene i boka Jordvenn viser at leirstedet Camp Sjusjøen allerede en jordvenn. Naturen stedet ligger midt i, byr på mange muligheter til å la barn og unge bli en jordvenn og venn med skaperverket. Disse mulighetene benytter de som jobber på stedet bevist i leirskole, på konfirmantleir og i andre arrangementer.

Les også hvordan dere sammen med NMS Camp Sjusjøen kan jobbe med trosopplæring i naturen som tema.

Tips til mat ute fikk kursdeltakerne også.
Kurset ble avsluttet i Skogskirken.

Camp Sjusjøen