fbpx

Vinterleirskole på CAMP SJUSJØEN Leirskole

22. juni 2017

VINTERLEIRSKOLE: Vinterleirskole på Camp Sjusjøen kan være en utfordring for en del elever, men for de aller fleste er det årets virkelig store happening.

Vinterleirskole på Camp Sjusjøen
På vei ned vestsiden av Lunkefjell. En av turene leirskoleelevene får tilbud om når de er på CAMP SJUSJØEN/Mesnali Leirskole.

Mestring er viktig

Fra Oslo kommer det hvert år skoler til Sjusjøen og Mesnali for å være med på vinterleirskole i regi Camp Sjusjøen. Utfordringen går ofte på det å mestre.

«I Osloskolene har de mange med minioritetsbakgrunn som har liten eller ingen erfaring med å gå på ski. De har heller ikke vært borti så mye snø før. Noen vet ikke forskjell på slalåmski og langrennsski», kan Sissel Heidel, lærer i Osloskolene, fortelle.

«Mye av forberedelsene går på å vise det forskjellige utstyret. Mange av elevene som kommer fra andre land, vet heller ikke hva typisk norsk utstyr er, slik som ullundertøy, gamasjer, anorakk og lignende. Vi bruker en del tid på å lære dem dette. I tillegg prøver vi å lære bort smøring av ski, og forskjell på de forskjellige ski typene», forteller Sissel videre.

Det blir lagt til rette for å låne utstyr så alle får muligheter til å delta på turene til Camp Sjusjøen.

«Økonomi spiller en viktig rolle og derfor gjør vi alt vi kan for å skaffe utstyr til veie, og på den måten blir vinterleirskole overkommelig for de aller fleste», fortsetter hun.

Stor suksess

Som nevnt er det mange som går på ski for først gang da de er med på vinterleirskole på Camp Sjusjøen. Det blir mye knall og fall, men læringskurven er bratt, og de aller fleste mestrer etter hvert det grunnleggende ved å gå på ski.

«Vi synes at alle barn bør få oppleve vinterskiskole, og hos oss har dette blitt en stor suksess. Mange av barna vil ikke hjem, og de aller fleste av nybegynnerne på ski, ønsker seg ski til bursdag og jul», avslutter Sissel Heidel.

Hun kan varmt anbefale vinterleirskole hos Camp Sjusjøen på Mesnali.