Mesnali Leirsted samarbeider med Sjusjøen Husky Tours

15. mars 2017by Camp Sjusjøen

Vi samarbeider med flere lokale aktører,  for å gi gjestene våre “Opplevelser med mening”. En av aktivitetene vi kan formidle er å kjøre hundespann!

Du glemmer tid og sted, men ikke opplevelsen.

Fra Sjusjøen til Sør Mesna

De kaller seg Sjusjøen Husky Tours og har base ved Kroksjøen. Når vi får en bestilling fra en gruppe som gjester oss, så prøver vi å få det til slik at SHT kommer ned til oss for å kjøre i Mesnali.

Før de kommer har vi kjørt opp en løype på Sør Mesna vannet, som vi så kan kjøre på med hundespann. Vannet ligger rett nedenfor leirstedet.

Er med hele veien

Noen av gjesten kan føle seg utrygge på hunder. Det kan vi skjønne og vi har god kontakt med disse. INGEN blir tvunget til å gjøre noe de ikke føler seg trygge på! De som vil får hjelpe hundepasserne fra SHT, med å gjøre hunder og sleder klare. Det kjør at deltakerne og hunder får kontakt og at de, som ikke føler seg helt trygge, etter hvert blir det.

Suser av gårde

Både driverne av SHT og hundene har lang erfaring med å hundekjøring.

Når man har fått den nødvendige undervisningen og føler seg (ganske) trygg og klar, så suser vi ut på isen.

Løypen går i ring og hundene holder seg på på løypen, som har blitt kjørt opp til dem. Vi slipper bremsene og slår bremsene i igjen på samme sted som vi starter turen.

I mellomtiden har vi vært en runde ute på isen og glemt både tid og sted.

Men opplevelsen glemmer vi nok aldri …

[slideshow_deploy id=’938′]

Camp Sjusjøen