Royal natteflukt og kjærlighetsbrevet

1. september 2016by Camp Sjusjøen

 

menali_kongelig

En 61 år lang historie setter mange spor. Et par av dem kommer fra kongefamilien selv. Her er historien om royal natteflukt og kjærlighetsbrevet.

For så tidlig som i 1955 startet man planleggingen av Mesnali Leirsted, med det formål hvor barn og unge kan høste nye opplevelser og livserfaringer. Påsken 1958 var den første offisielle leiren på leirstedet.

Tusenvis av barn og unge har vært på leir siden 1958, og også som leirskole da dette kom på plakaten på 70-tallet. Påskeleiren i 1958 regnes som den første leiren på Mesnali. Siden har det gått slag i slag, og påskeleiren for ungdom holder fremdeles stand slik den har gjort siden 50-tallet.

– Gjennom historien har vi hatt besøk av mange, og noen setter spor og etterlater seg gode historier. Alt fra hendelser i skiløypa med dansker og KG-elever til besøk av mer prominente gjester, sier Thor-Kristian Ringsbu, daglig leder ved Mesnali Leirsted.

 

Prinsens flukt

Noen som har fått oppleve Mesnali sine fantastiske områder og aktiviteter er de tronarvingene kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise. De tok begge den videregående skolen ved KG (Kristelig Gymnasium) og begge hadde gjennom skolegangen vellykkede leiropphold på Mesnali.

– Haakon Magnus var som ungdommer flest. Han stakk av gjennom vinduet på soverommet og dro til butikken mens sikkerhetsvaktene satt på naborommet og hadde ikke den ringeste anelse om hva som skjedde i rommet ved siden av, mimrer Ringsbu med et smil om munnen.

Det kommer også fram i et klipp fra Norsk ukebald, nr 15, i 1990 at Haakon i forbindelse med skidagen i Hafjell også måtte tåle et kraftig fall i ett av bratthengene, men at den daværende prinsen kunne reise seg opp og fremdeles være like blid og fornøyd.

 

Prinsessens kjærlighetsbrev

Hans storesøster Märtha Louise har også lagt historiske spor igjen etter seg på Mesnali – bokstavelig talt. Ringsbu kan fortelle om en spesiell opplevelse for 28 år siden, da en av vaskedamene oppdaget noe ekstraordinært under rengjøringen av rommet.

– Det ble funnet et kjærlighetsbrev under madrassen til Märtha Louise. Hun som vasket rommet fant brevet, og dette er blitt tatt vare på. Dette har vært gode historier som vi har holdt for oss selv lenge, kan Ringsbu avsløre.

Camp Sjusjøen