fbpx

NMS Mesnali Leirsted – en unik leiropplevelse for konfirmanter

24. juni 2016by Camp Sjusjøen

2013-06-15 16.10.21Variasjonen av natur, omgivelser og aktiviteter finner du neppe på andre steder enn på Mesnali leirsted.

For med idylliske Sjusjøen som nærmeste nabo, ligger alt til rette for at leirstedet på Mesnali kan gi konfirmantene en vellykket og minnerik opplevelse.

Helt nord på Hedmarken finnes det tilbud og aktiviteter både på sommerstid og vintertid, hvilket er relativt unikt i konfirmantleir-sammenheng.

– Vi ønsker å være Østlandets mest komplette leirsted både sommer og vinter og vi jobber hardt for at både konfirmanter og ledere skal bli fornøyd. Vårt slagord er opplevelse med mening! Det forplikter, forteller Thor Kristian Ringsbu, daglig leder ved Mesnali leirsted.

Som nevnt er det vel så mye å finne på om sommeren så vel om vinteren. Med varmegrader i grønne omgivelser er det gode fasiliteter for fotball og volleyball, hvor det blant annet settes opp en ny sandvolleyballbane denne høsten. Ellers finnes det utendørsaktiviteter som kanopadling, pil og bue, luftgeværskyting, bålopplevelser, klatring og rapellering for å nevne noe.

Når det blir minusgrader, snø og frostrøyk, kan ungdommene få muligheten til kjøring med hundespann. Det er en opplevelse av de sjeldne og suse bortover Sør-Mesna bak et hundespann, forklarer den daglige lederen.

– Og med nærheten til løyper og bakker gjør at mange velger å kombinere konfirmantleiren med en dag ute i snøen. Lek, fart og moro er synonymt med gode opplevelser, konstaterer Ringsbu.

2015-01-25 10.19.27

Om det været skulle bli heller dårlig, er det mer enn tid nok å slå hjel med aktiviteter som fotballspill, bordtennis og biljard. Det finnes også TV og internett, hvor gratis trådløst nett dekker både hovedhus og overnattingsbygg.

Og det skal ikke stå på tilbakemeldingene som leirstedet har fått fra tidligere konfirmanter. Det er tydelig at mangfoldet som Mesnali kan by på virkelig treffer blink hos ungdommen.

– Flere har sagt i etterkant at dette var den beste konfirmantleiren, og i forskjellige menighetsblader har vi sett at vi har fått terningkast seks. Vi er stolte og ydmyke over slike tilbakemeldinger, sier Ringsbu.

Leirstedet og muligheten for å legge konfirmantleiren til Mesnali tilbys menigheter med konfirmanter i Hedmark, Oppland, Oslo/Akershus og Østfold, og det er nok kombinasjonen av nærheten til by, vann og fjell som gjør leiropplevelsen unik. Noe annet som Mesnali også tilbyr er, opplegg knyttet til misjon. Leirstedet eies av NMS, Norges eldste misjonsorganisasjon, og ansatte i NMS og NMSU bidrar gjerne med misjonsfokus på konfirmantleiren. Eksempel på dette kan være misjonstivoli, misjonstime eller annet opplegg hvor misjon er i fokus.

Totalt arrangeres det 12 til 15 konfirmantleirer i året, men det legges også tilrette for dagsbesøk for konfirmantgrupper. Om vinteren har Mesnali kapasitet til 130 personer, mens det om sommeren kan være rom for adskillig flere deltakere da det er muligheter for å campe ute i både telt og vogn.

– De unike mulighetene enten det er sommerstid eller vinterstid er suverene. Vår egen intime skogskirke, samt egen gamme, er det få andre leirsteder som kan vise til. I skogskirken får man nesten en egen sakral stemning, og ute i naturen hvor man har naturen som alter og fuglene som er med som kor, forteller Ringsbu.

Mer informasjon om NMS Mesnali Leirsted kan du finne på www.mesnali.no.

Artikler om konfirmantopplevelser på Mesnali Leirsted:

http://www.amta.no/nyheter/hundre-konfirmanter-pa-leir/s/1-31-4250887

http://www.ostlendingen.no/ringsaker-blad/ringsaker-blad/konfirmanttreff-i-mesnali/s/2-2.2757-1.5668005

 

Camp Sjusjøen