Sommerfestuka2019-1280x461.jpg

Sommerfestuka 2019

25. juni 2019av Mays

Sommerfestuka 2019

Sommerfestuka på Sjusjøen fra 17. til 21. juli er et fellesprosjekt mellom Det Norske Misjonsselskap, Sjusjøen fjellkirke og en rekke nærings- og reiselivsaktører i Ringsaker. Her blir det familiedag, vandringer, foredrag, konserter og festgudstjeneste i Sjusjøen Fjellkirke – bare for å nevne noe.

Tekst: Anders Lindstad

Sommerfestuka åpnes av ordfører i Ringsaker kommune, Anita Ihle Steen, onsdag 17. juli. Deretter går det slag i slag med kveldskonsert med Sveinung Hølmebakk fra Nordic Tenors, kaffeservering og kveldsmesse ved prest og foredragsholder Per Anders Nordengen.

Flere uteaktiveter

Når man er i et så flott fjellområde som på Sjusjøen, er det naturlig at mange av aktivitetene foregår utendørs og i naturen. Torsdag 18. juli står bibelvandring i Sjusjøfjellet på programmet, før dagen avsluttes med forestillingen «Som skrevet står» ved Svein Tingberg i fjellkirka. Her blir det også kaffeservering på kirkebakken. Billetter til forestillingen kjøpes her.

Fredag blir det anledning til å lære mer om historien på Sjusjøen gjennom en historisk vandring med Brøttum historielag. «Fra seterbruk til skiskyting. Tidene endrer seg og bruken med dem» er tittelen på den historiske vandringen. Oppmøtet er ved skiskytteranlegget i Natrudstilen. Derfra vil det være en guidet tur til setervangen Natrudstilen.

Kvelden vies til salmekveld i Sjusjøen Fjellkirke.

Familiedag ved Sjusjøvannet

Lørdag 20. juli er det familiedag ved Sjusjøvannet – i samarbeid med Lions og Camp Sjusjøen. Her blir det aktiviteter for hele familien, med en masse oppgaver og aktiviteter for barn og unge. Her blir det også salg av mat og drikke hele dagen.

Lørdagskvelden er satt av til konsert med Marthe Wang trio i fjellkirka. 28-årige Wang er utdannet innen jazz-sang og musikkpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole. Hun fikk strålende kritikker for sitt debutalbum “Ut og se noe annet” som kom i 2017. Låten “Til deg” ble valgt ut som Kirkens Bymisjons TV-aksjonslåt i 2018. I september kommer hennes neste album. Billetter kjøpes her.

Festgudstjeneste og festmiddag søndag

Sommerfestuka avsluttes søndag 21. juli med festgudstjeneste i Sjusjøen Fjellkirke og festmiddag på Mesnali leirsted.

Oppsummert kan deltakerne se fram til en begivenhetsrik uke i vakre omgivelser på Sjusjøen. Det er billettsalg på noen av konsertene. Gå gjerne inn på Sjusjøen Fjellkirkes facebookside for oppdatert informasjon om arrangementene i løpet av sommerfestuka: https://www.facebook.com/sjusoenfjellkirke/.

Husk: Med mange utendørsaktiviteter er det lurt å være kledd etter forholdene. Gode sko er en fordel på vandringene. Været skifter fort i fjellet, og det kan være lurt å ta med litt ekstra tøy i en sekk.

Overnatting?
Vi anbefaler:
Camp Sjusjøen (Mesnali Leirsted)

eller
Rustad Fjellstue

 

Mays